Home / Banat / DIICOT a destructurat un grup de evazioniști din Centrul și Vestul țării

DIICOT a destructurat un grup de evazioniști din Centrul și Vestul țării

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O. au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de învinuiţi, cetăţeni români şi libanezi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale.

        In acest sens, au fost efectuate un număr de 56 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale precum si la locuinţele învinuiţilor din judeţele Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Timişoara, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti.

        Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind învinuiţii El Khalil Jihad, 48 de ani şi Youssef Laoun, 38 de ani, ambii având dublă cetăţenie, libaneză şi britanică.

        Sub coordonarea acestora, membrii grupării au utilizat mai multe societăţi comerciale şi au obţinut beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, având drept scop eludarea plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

        În perioada 2010 – 2011, învinuiţii au realizat exporturi masive de cereale, prin disimularea provenienţei  reale a mărfurilor.  Astfel, deşi cerealele proveneau din Turcia/Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România şi le exportau către ţări extra-comunitare în scopul de a obţine de la statul român deduceri nelegale de T.V.A.

        Învinuiţii realizau operaţiuni de export a unor cantităţi mult mai mari de cereale decât cele menţionate în documentele vamale de export, în această modalitate realizându-se ascunderea sursei impozabile şi externalizarea sumelor de bani reprezentând venituri ale societăţilor exportatoare.

        Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 30.000.000 Euro.

        Cercetările au fost efectuate cu sprijinul B.C.C.O. Bucureşti.

        Suportul informativ a fost asigurat de către S.R.I.

        La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse 20  de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.

        În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  prev. de art. 270 alin.2 lit. a din Legea nr. 86/2006, art.  8, 9 alin. 1, lit. b,c din Legea nr. 241/2005 şi art. 23 alin. 1 lit. a, si c din Legea nr. 656/2002.

About admin

Check Also

FAUR – Festivalul de Artă Urbană Reșița 25 – 26 septembrie 2021

Aflat la prima ediție, FAUR – Festivalul de Artă Urbană Reșița– implementează ideea regenerării urbane …

One comment

  1. A primit diicot ordin de sus?? Sa fie oare clasa politica ?? Grupul are peste 2000 de angajati si ii mergesu afacerile foarte bine , se risca sa piarda tot pentru 30 de milioane ?? Cand are afaceri de 2 miliarde ????? Propaganda inainte de alegeri-FACATURA POLITICA

Lasă un răspuns