Lucrările de reabilitare a obiectivelor din Stațiunea Băile Herculane sunt în plină desfășurare, ba unele chiar s-au finalizat. În urma unui proiect cu finanțare europeană s-au realizat și străzile romane în stațiune, care încântă și mai mult turiștii veniți la Băi. Aceștia se declară extrem de mulțumiți de condițiile găsite.

De asemenea, cinematograful 3D este în plin proces de execuție. Proiectul este finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului și prevede reabilitarea imobilului cinematografului, extinderea scenei pentru a putea fi organizate spectacole cultural-artistice, garderoba si vestiare pentru artisti, instalatie de proiectie film moderna, mobilier nou si inlocuirea instalatiilor electrice si sanitare. De asemenea, este prevazuta extinderea cladirii cu un corp nou, care va adaposti bliblioteca oraseneasca, sali de internet, sala lectura, spatii de depozitare a cartilor, valoarea totala a proiectului fiind de 780.000 Euro. Și proprietarii de pensiuni spun că sunt la capacitate maximă și stațiunea este plină de turiști.

Probabil derularea acestor investiții sunt un semn clar pe care turiștii îl primesc că se merită să continue să vină la Herculane și că, într-adevăr, stațiunea renaște.

Leave a reply