Home / Arad / Etnia germană din Reșița în sărbătoare FOTO-VIDEO

Etnia germană din Reșița în sărbătoare FOTO-VIDEO

Parada portului popular german

Reșița s-a transformat duminică într-o adevărată capitală a portului popular german. Biserica ”Maria Zăpezii” și-a sărbătorit hramul, așa că nemții din toate colțurile Banatului, dar și din Austria, s-au reunit într-o impresionantă paradă pe bulevardele Reșiței. N-au lipsit cântecele de fanfară, dansuri, fie ele valsuri, polci sau dansuri tradiționale. Un grup impresionant de austrieci din Landul Steier a ținut să fie la Reșița și chiar a încheiat manifestarea cu un impresionant număr de fluturat și aruncat steaguri.

După messa duminicală toată suflarea germană din Banat s-a adunat la Reșița. Îmbrăcați în costumele lor tradiționale, nemții din Reșița, Tirol, Timișoara, Nădrag sau Oravița și-au expus într-o amplă paradă portul și obiceiurile.

Peste 200 de etnici germani, costumați în diverse costume populare germane, specifice zonei din care venea fiecare, au defilat pe străzile Reșiței și au dansat în cântecul fanfarelor. Un grup de invitați speciali din Austria au asigurat un impresionant număr de echilibristică cu steaguri.

Manifestarea a continuat cu ceremonii religioase, expoziții de pictură, depuneri de coroane la principalele monumente germane, seara urmând să se încheie cu o petrecere pe cinste.

 

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns