Președintele PDL Caraș-Severin, Nicușor Vasilescu, a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă motivele pentru care PDL îndeamnă românii să nu participe la referendum-ul din 29 iulie.

Potrivit lui Nicușor Vasilescu Românii nu participă la referendum pentru că:

 

 • Românii nu vor să legitimeze o lovitură de stat, un demers neconstituțional și nelegal.
 • Românii vor să spună NU loviturii de stat, NU abuzurilor și ilegalităților USL. Românii nu fac jocul antidemocratic al USL, care a izolat România.
 • USL a organizat o fraudă, USL vrea să scoată România din Uniunea Europeană cu votul românilor.
 • Președintele Băsescu nu a încălcat Constituția: nu există nici o prevedere în opinia Curții Constituționale care să spună că președintele „a comis fapte grave care au încălcat Constituția (așa cum cere Constituția pentru suspendarea președintelui).  

 

 

 • USL l-a suspendat ilegal pe președinte (prin suspendarea legii si printr-o lovitură de stat) și a forțat organizarea unui referendum. Neprezentarea românilor la referendum va fi semnalul că alegătorii nu acceptă un referendum la care sunt chemați să sprijine o ilegalitate. Alegătorii care respectă legea nu pot deveni complicii celor care încalcă legea.

 

 • USL a inițiat procedura de suspendare și organizează referendumul. Deci USL trebuie să convingă oamenii să participe la vot, acesta este demersul USL și ei trebuie să convingă oamenii de legitimitatea demersului lor.  Este referendumul lor, nu al nostru. USL trebuie să arate că poate convinge 9 milioane de oameni să participe la vot. Dacă USL nu reușește, înseamnă că tema suspendării este irelevantă pentru majoritatea românilor.

 

 • Cine alege să nu se prezinte la vot își exprimă de fapt opțiunea democratică și dorința de a trăi într-un stat de drept. Suspendarea a fost profund nedemocratică, căci s-a făcut prin motive de suspendare inventate și neconstituționale, reguli și legi călcate în picioare, trocuri, decapitarea unor instituții publice și amenințări la adresa judecătorilor Curții Constituționale (Antonescu, Corlățean și Ponta) și a unor judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (Corlățean).  

 

 • USL nu a respectat rezultatele referendumului validat in 2009 cu 300 parlamentari și o cameră a Parlamentului.

 

 • Românii nu merg la vot pentru că se pregătește o fraudă masivă, dovedită prin legile și măsurile luate în ultimele zile
  • Organizarea referendumului a fost viciată de la bun început și USL continuă să impună schimbări care transformă referendumul într-o consultare necinstită a poporului. USL a schimbat zi de zi regulile privind organizarea și desfășurarea referendumului. Legea prevede ca toate deciziile cu privire la organizarea referendumului se iau in cel mult 10 zile de la stabilirea datei referendumului (data reper a fost stabilită pe 6 iulie, deci până pe 16 iulie trebuia să se ia toate deciziile) ceea ce nu s-a întâmplat, încă se mai iau decizii și acum și se schimbă reguli.
  • USL a înființat secții de votare ilegal după expirarea termenului de 16 iulie.
  • USL refuză camere video în TOATE secțiile de votare și declarațiile pe proprie răspundere a celor care votează pe liste suplimentare, deși USL a insistat pentru introducerea camerelor video și declarațiilor pe proprie răspundere la prezidențialele din 2009. Cererea USL a fost acceptată atunci de Guvern.
  • Modificarea de la zi la zi a orarului de desfășurare a referendumului. Acesta a fost mărit în ciuda prevederilor legale.
  • Listele suplimentare nu vor mai fi contabilizate separat, ci vor fi puse la un loc cu restul secțiilor pentru a acoperi fraudele comise în secțiile speciale.
  • USL a desființat birourile electorale din comune, orașe și municipii. USL a menținut doar Birourile Electorale Județene. (a) În acest fel au fost eliminate birourile care ar fi verificat corectitudinea votului pe parcurs si a fost eliminata posibilitatea contestarii ilegalitatilor constatate in comune, orase, municipii (caci nu poti sa ceri oamenilor sa meraga in capitala judetului ca sa faca o sesizare).  (b) In plus, a rămas un singur filtru la nivelul BEJ, ceea ce înseamnă că o singură fraudă la BEJ poate schimba sensul a sute de mii de voturi.
  • USL a decis să elimine din procesele verbale:

–          numărul ștampilelor „votat” din secțiile de votare și dispariția unor ștampile. Deci nu vom ști câte ștampile sunt în fiecare secție, oricine poate să plece cu ștampilele în buzunar.

–          Starea sigiliilor de pe urne la încheierea votării. Deci, dacă nu se știe starea sigiliilor de pe urne, ele vor putea fi desigilate oricând fără nici o dovadă.

 

 • Toate aceste măsuri abuzive dovedesc că USL pregătește o fraudă de proporții uriașe, iar alegătorii români nu vor si nu trebuie să participe la o fraudă.

 

 • Lupta electorala într-o democrație este ca la jocurile olimpice. Mai multe echipe se pregătesc pentru concurs în baza unui regulament acceptat de toată lumea, iar când se merge pe teren fiecare știe exact cum are loc jocul și punctajul, cine sunt arbitrii, cât durează competiția. Toate echipele știu regulile și cel mai bun câștigă. Ca și la fotbal. Nu se schimbă regulile în timpul  meciului.  USL schimbă regulile în mijlocul jocului. 

 

 • Un referendum validat în urma prezentării alegătorilor la vot va consfinți cu sprijinul puterii populare toate abuzurile și ilegalitățile pe care Uniunea Europeană le-a denunțat în declarații energice ale liderilor europeni și în cel mai dur raport al Comisiei Europene despre un stat membru al Uniunii. USL nu a ținut cont de solicitările Uniunii Europene, i-a insultat pe liderii europeni și a respins raportul Comisiei Europene.
  • Organizarea referendumului și pregătirea fraudei arată că USL nu ține și nu va ține cont de Uniunea Europeană.
  • În cazul în care referendumul trucat de USL va fi validat prin prezența oamenilor la vot, Uniunea Europeană va fi nevoită să sancționeze România. În acest fel, românii care se vor prezenta la referendum riscă să piardă tot ce au câștigat de când România este stat membru al Uniunii Europene.

 

 • Neprezentarea la referendum este un vot de blam dat USL-ului și loviturilor date de USL democrației.

 

 • Suntem în plină lovitură de stat și USL mai are nevoie de un singur lucru: participarea românilor la referendum.

 

 • De câte ori USL a chemat poporul la referendum, nu a ținut cont de votul cetățenilor, și-a bătut joc de voința exprimată la urne. USL nu a dat doi bani pe votul tomânilor. În 2008, 80% dintre românii care s-au prezentat la urne au fost de parte lui Traian Băsescu iar cei 322 de parlamentari nu au plecat acasă. În 2009 același procent de români au fost de acord cu Parlamentul unicameral și cu 300 de parlamentari, iar USL nu i-a băgat în seamă (acest referendum a fost validat).

 

 • În democrație românii își aleg parlamentarii, primarii, consilierii locali și județeni, conducerile Consiliilor Județene o dată la 4 ani, iar președintele o dată la 5 ani. Lucrurile nu se schimbă și nu trebuie să se schimbe ori de câte ori se schimbă o majoritate parlamentară. Românii trebuie să spună nu acestui abuz al USL.

 

 • Pe 29 iulie, nu au loc alegeri prezidențiale. Alegerile prezidențiale au avut loc în 2009 și i-au dat președintelui un mandat de cinci ani. Pe 29 iulie, va fi vorba despre propunerea a 256 de parlamentari care cer sancționarea președintelui.

 

 • Cei care au cerut sancționarea președintelui trebuie să demonstreze că au mandatul românilor după regulile stabilite de Constituție.
 • Nu putem legitima un referendum în care alegătorii români sunt chemați de USL să voteze împotriva valorilor Uniunii Europene și împotriva intereselor lor.

 

 • La întrebarea de ce a spus președintele mai întâi să meargă românii la vot?. A spus da pentru că nu putea să își închipuie că USL va schimba în fiecare zi regulile după care se organizează referendumul.

 

 • La acuza că președintelui sau PDL-ului le este frică de rezultat: Președintelui Băsescu nu îi este frică, ci USL-ului. Numai cel căruia îi este frică schimbă regulile în fiecare zi. Numai cel care se teme este în stare să organizeze un referendum trucat.

 

 • La întrebarea: este PDL pe poziții contrare cu cele ale președintelui Băsescu?: PDL apără democrația și statul de drept. Orice român care spune NU prezenței la referendum sau votează NU la referendum apără democrația și statul de drept.

Leave a reply