Solicitarea înaintată de preşedintele României către Guvern, ca precondiţie pentru învestirea în funcţia de ministru a lui Puiu Haşotti, reprezintă un abuz căruia nu i se va da curs, informează Biroul de Presă al Guvernului României. 

Guvernul României a luat act de poziţia Administraţiei Prezidenţiale privind prerogativele constituţionale care ar da dreptul preşedintelui să facă o solicitare precum cea înaintată în cazul lui Puiu Haşotti.

Solicitarea făcută de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu reprezintă o verificare a modului în care domnul Haşotti corespunde funcţiei pentru care este propus, ci o acţiune menită a arunca dubii asupra celui desemnat. Aceasta este o formă de împiedicare a bunei funcţionari a Guvernului.

După cum deja a fost adus la cunoştinţa opiniei publice, domnul senator Puiu Haşotti a redactat o declaraţie pe proprie răspundere în sensul solicitării preşedintelui, dar aceasta nu va fi înaintată Administraţiei Prezidenţiale, pentru că solicitarea a fost făcută fără temei legal.

Preşedintele României poate verifica tot ceea ce doreşte legat de compatibilitatea domnului Haşotti cu funcţia de ministru, cu structurile pe care le controlează, fără a iniţia acţiuni preliminare, de tipul acestei solicitări, cu rol vădit de sabotaj.

Totodată, pe această cale, Guvernul României solicită preşedintelui să pună capăt campaniei furibunde de discreditare a Guvernului legitim al României.

Leave a reply