Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată pe 23 mai 2011, în stare de arest, pentru şantaj. Potrivit acuzării, Sorin Ovidiu Vântu şi Ion Ilie Cezar, inculpat în acelaşi dosar, l-ar fi ameninţat pe Sebastian Ghiţă cu moartea şi cu compromiterea imaginii publice. Cei doi l-au constrâns pe Sebastian Ghiţă, managerul de la acea dată al Realitatea TV, să le remită suma de 150.000 de euro pentru a nu rezilia un contract. Mijloacele întrebuinţate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temeri părţii vătămate, astfel încât aceasta a remis suma cerută. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma să ajungă la inculpatul Vîntu în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste. În acest dosar, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ilie Cezar au fost arestaţi preventiv în 29 aprilie 2011, iar în 16 iunie eliberaţi de o instanţă a Tribunalului Bucureşti. Judecătorii au motivat hotărârea prin faptul că „notorietatea negativă a lui Sorin Ovidiu Vîntu, în lipsa unor condamnări definitive pentru faptele imputate, nu-l poate priva de dreptul legitim de a fi liberat provizoriu în cursul procesului penal, iar măsura arestului preventiv nu numai că nu se mai justifică, dar este şi excesivă”.
Pe 3 februarie 2012 Vîntu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare. Complicele lui Vîntu, Ion Ilie Cezar, a fost condamnat şi el la cinci luni după gratii. În plus, cei doi sunt obligaţi să îi plătească lui Sebastian Ghiţă 100 de mii de lei daune morale. Decizia nu este însă definitivă şi a fost atacată cu recurs de apărătorii inculpaţilor. La primul termen al recursului din 17 mai Sorin Ovidiu Vântu a depus la dosar o noua probă, o casetă cu înregistrari audio, pe care Vântu susţine ca le-a primit de la un necunoscut într-o intersecţie. Decizia a fost amanată, magistraţii acceptand aceasta probă la dosar. În data de 7 iunie Parchetul a cerut pentru omul de afaceri, o pedeapsă de 5 ani de închisoare, iar verdicul final a fost de 1 an de închisoare, cu executare.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la un de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă. Decizia este definitivă. Judecătorii CAB au admis recursul procurorilor, au casat decizia Tribunalului Bucureşti şi au hotărât condamnarea la un an de închisoare cu executare a lui Vîntu. Instanţa a mai stabilit ca Vîntu să-i plătească lui Sebastian Ghiţă 100.000 de lei. Din pedeapsa primită de Sorin Ovidiu Vîntu va fi scăzută perioada cât acesta a stat în arest preventiv. În acelaşi dosar, Ion Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Leave a reply