Home / Banatul Sârbesc / Giacomo di Stefano ”sechestrat” de Coșava la Golubac

Giacomo di Stefano ”sechestrat” de Coșava la Golubac

Arhitectul italian Giacomo di Stefano, iniţiatorul proiectului ”Man on the River”, prin care doreşte să sublinieze importanţa ”Anului Internaţional al Apei”, este aşteptat în România. Deşi ar fi trebuit să ajungă în apele teritoriale româneşti încă de sâmbătă, italianul, care şi-a început periplul în Anglia, nu a reuşit să traverseze fluviul Dunărea, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, respectiv, a vântului.

Proiectul lui Giacomo di Stefano îşi propune să sublinieze importanţa apei pentru civilizaţie, obligaţia oamenilor de a menţine cursurile de apă curate, de a proteja mediul, fauna şi flora apelor europene. Chiar dacă nu a ajuns la întâlnirea cu autoritățile române, rămâne importanța acțiunii sale, care este o bună oportunitate de a promova Dunărea, atât malul românesc, cât şi pe întregul parcurs al fluviului. Este, de fapt, o acţiune care are succes pe plan.

Prin acest proiect, arhitectul italian doreşte să tragă un semnal de alarmă opiniei publice, iar oamenii cu drept de decizie trebuie să îl ia în seamnă, mai ales că printre obiectivele Agenţiei Naţionale de Mediu se regăseşte şi protecţia apelor, a Dunării şi a biodiversităţii. Acţiunea italianului este deosebit de importantă în ceea ce priveşte protecţia apelor Dunării, apoi punerea în valoare a speciilor, a habitatelor, a tot ceea ce înseamnă apa, în general.

Giacomo di Stefano a plecat în aprilie 2012, de la Londra, şi a ajuns, zilele trecute, pe cursul Dunării, la graniţa dintre România şi Serbia, după care a fost nevoie să se oprească în localitaea Golubac, din Serbia, din cauza vântului’, a precizat Carmen Sorescu, director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin. Italianul a plecat într-o călătorie pe cursurile de apă cu o barcă cu vâsle şi două vele mici. În călătoria sa, va străbate 5.200 de kilometri, de la Londra, până la Istanbul, în Turcia, unde va fi punctul terminus al călătoriei sale. Pe treseul său în România, temerarul italian va avea o serie de întâlniri cu autorităţile, la Berzeasca, Corabia, Giurgiu, Călăraşi şi Delta Dunării.

About admin

Check Also

Cine plătește pagubele accidentului lui Romeo Dunca?

De un an de zile, timp în care conduce, ca președinte, Consiliul Județean Caraș-Severin, Romeo …

Lasă un răspuns