Consiliul Local Reşiţa şi Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA au încheiat un acord de parteneriat, în luna mai 2009, în cadrul Proiectului „Modernizarea unor staţii de cale ferată din România”. Acesta prevede îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru călători prin reamenajarea clădirilor staţiilor de cale ferată, facilitarea accesului la staţie prin parcări, integrarea staţiei în spaţiul urban şi reamenajarea zonei adiacente gării.

Predarea amplasamentului pentru modernizarea Gării Reşiţa Sud a avut loc miercuri, 30.05.2012, în prezenţa primarului municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a reprezentanţilor CN CF „CFR” SA şi a reprezentanţilor locali ai sucursalei.

În urma discuţiilor, s-a constatat că durata lucrărilor va fi de 2 ani, timp în care accesul pietonilor peste podul ce leagă B-dul Revoluţia din Decembrie de zona gării va fi complet restricţionat, iar traficul pietonal va fi deviat spre podul Prescom. Primarul Mihai Stepanescu a dezaprobat această variantă, urmând ca proiectul să fie prezentat în Comisia de Circulaţie pentru identificarea unei soluţii optime cu privire la organizarea de şantier, care să nu oprească accesul cetăţenilor în zonă.

Leave a reply