Home / Banat / VOTEAZĂ CORECT, VOTEAZĂ-ȚI VIITORUL!

VOTEAZĂ CORECT, VOTEAZĂ-ȚI VIITORUL!

O campanie de informare a cetăţenilor privind mita electorală şi votul ilegal a avut loc vineri la Reşiţa, cu trei săptămâni înainte de alegerile locale din 10 iunie, sub sloganul ‘Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!’.

Echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi şi pompieri au mers în toate locurile aglomerate ale municipiului, unde există un aflux mare de cetăţeni, respectiv în centrul civic, în parcările a două supermarket-uri, în Piaţa Reşiţa Sud, zonele Victoria şi Intim din cartierul Lunca Bârzavei, unde au împărţit materiale preventiv-informative.

Timp de câteva ore oamenii legii au discutat cu cetăţenii cu privire la riscurile la care se supun dacă nu respectă legislaţia referitoare la alegerile locale ce vor avea loc pe data de 10 iunie.

Accentul a fost pus în special pe importanţa respectării normelor legale, fiind amintit faptul că, în conformitate cu legislaţia, ‘promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi, ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani’, după cum a declarat Ancuţa Cărbănaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Reşiţenii care au primit sfaturi utile din partea echipelor mixte s-au arătat mulţumiţi de această acţiune. Ei consideră că pedepsirea celor care îşi vând votul este binevenită.

About admin

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

One comment

  1. Pingback: site

Lasă un răspuns