Miercuri, 25 aprilie 2012, echipa de experţi a  Programului  de Dezvoltare a Naţiunilor Unite (PNUD) va întâlni comunitatea locală din Băile Herculane în cadrul proiectului: „DEZVOLTAREA URBANĂ INTEGRATĂ ÎN VEDEREA REABILITĂRII ȘI MODERNIZĂRII DESTINAȚIILOR TURISTICE BORSEC, BĂILE HERCULANE ȘI SULINA CA SUPORT AL ACTIVITĂȚILOR DE TURISM DURABIL” lansat, la sfârşitul anului 2011 de MDRT în parteneriat cu PNUD şi cu primăriile celor trei localităţi.

 

Agenda de lucru a echipei de experţi PNUD cuprinde întâlniri programate la ora 10,00, cu Primarul staţiunii Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu şi cu personalul executiv al primăriei, la Sala de conferinţe a Primăriei, iar la ora 17,00 la Hotelul ROMAN cu reprezentanţi ai sectorului turistic şi ai comunităţii locale.

 

Obiectivul întâlnirii este discutarea principalelor programe şi proiecte ce pot susține dezvoltarea viitoare a stațiunii Băile Herculane într-un oraș atractiv atât pentru locuitori cât și pentru vizitatori. Materialul ce va fi prezentat reprezintă  continuarea dezbaterii anterioare din data de 7 martie 2012.

Staţiunea Băile Herculane va beneficia la finalul acestui proiect de un plan de dezvoltare integrat bazat pe necesități concrete şi prioritizate cu obiective măsurabile şi cu un sistem de monitorizare capabil de a evalua etapizat realizările şi de a repera cerinţele pentru investiţii ulterioare, luând în consideraţie resurse publice şi private.

Leave a reply