A fost depistată transportând ţigări şi alcool

În data de 11.04.2011, în jurul orei 20.00, poliţiştii de la Deta, împreună cu cei din cadrul Secţiei 8 Rurală au oprit pentru control, pe DN 59, în localitatea Moraviţa, autoturismul condus de I. MARIA, de 34 de ani, din comuna Forotic.

Trecând la controlul autoturismului pe bancheta din spate s-au găsit 80 de pachete de ţigări de provenienţă Serbia, iar în partea din faţă a autoturismului la scaunul din partea dreapta s-au mai găsit 100 de pachete de ţigări tot de provenienţă Serbia, pentru care nu existau acte de provenienţă.

Sub scaunul şoferului au fost găsite trei sticle de alcool de Serbia având concentraţia de 96 grade.

Întreaga cantitate de ţigări şi alcool a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi urmează să fie predată D.R.A.O.V. Timiş, fiind propusă aplicarea sancţiunii contravenţionale.

Poliţiştii îi cercetează pentru furtul mai multor motoscutere

În urma cercetărilor, poliţiştii Biroului Furturi de Auto au identificat şi depistat pe B. F. I., de 17 ani, 10.01.1995, din Timişoara şi P. R. O., de 15 ani, din Dejan, suspecţi că au furat la începutul lunii februarie o motocicletă de pe strada Oglinzilor, din Timişoara.
Pentru că motocicleta a fost vândută la un centru de colectare a fierului vechi din Lugoj, prejudicial nu a putut fi recuperat.

În sarcina celor doi învinuiţi au mai fost reţinute încă trei furturi de motoscutere, faţă de cei doi fiind începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat. Faţă de B. F. I., s-a luat măsura reţinerii lui pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunerea de arestare preventivă.

Au sustras instalaţia electrică pentru cupru

În data de 10.04.2012 poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraş Făget au identificat pe M. M. IULIAN, de 26 ani şi S. S. IOAN, de 20 de ani, ambii din comuna Lăpugiu de Jos, judeţul Hunedoara, care în noaptea de 07/08 aprilie 2012, au sustras bunuri dintr-un imobil aflat în construcţie din satul Colonia Mică, aparţinând lui Ţ. Iosif din Făget. Din interior cei doi au sustras instalaţia electrică, au ars stratul protector al conductorilor electrici, iar sârma din cupru rezultată, în cantitate de 14 kg au comercializat-o, ocazional, la o persoană din Făget.

Celor doi le-a fost întocmit câte dosar penal şi vor fi cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

A fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş au finalizat cercetările în dosarul penal întocmit faţă de C. A. MAXIM pentru evaziune fiscală, falsificare de înscrisuri oficiale şi fals în declaraţii.

În calitate de administrator al unei societăţi din Timişoara C.A. Maxim nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii venituri realizate în perioada iunie 2008-septembrie 2010 în valoare de 2.742.042, 52 lei. Tot inculpatul, în calitate de administrator al altei societăţi a înregistrat în evidenţa contabilă în perioada 2009-2011, cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, pentru care a dat declaraţii false în faţa reprezentanţilor ORC Timiş. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin comiterea acestei infracţiuni a fost de 337.801, 85 lei.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş cu propunerea de trimitere în judecată.

Leave a reply