Home / Banat / Schimbări de norme pentru pilonul doi de pensii private

Schimbări de norme pentru pilonul doi de pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat Norma de modificare şi completare a Normei nr. 16/2010 privind prospectul schemei de pensii facultative.

Potrivit legislaţiei secundare în vigoare, pentru orice modificare a prospectului schemei de pensii facultative, administratorul trebuie să informeze şi să solicite acordul participanţilor la fondul de pensii facultative. Documentul de informare şi solicitare a acordului participanţilor se publică în cel puţin două cotidiene de circulaţie naţională, pe o perioadă de cel puţin 2 zile consecutive, precum şi pe pagina de internet a administratorului.

Nou act normativ elimină obligativitatea publicării în presa scrisă a documentului prin care administratorul informează şi solicită acordul participanţilor la fondul de pensii facultative, datorită volumului mare de informaţii pe care acestă le poate conţine. Astfel, documentul se va publica exclusiv pe pagina proprie de internet a administratorului, publicarea acestuia fiind anunţată în cel puţin două cotidiene de circulaţie naţională, pe o perioadă de cel puţin 2 zile consecutive. Doar la solicitarea participanţilor, administratorul este obligat să transmită documentul prin servicii poştale sau poştă electronică.

Norma de modificare şi completare a Normei nr. 16/2010 privind prospectul schemei de pensii facultative elaborată în aplicarea Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative va fi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial şi va fi disponibilă pe site-ul www.csspp.ro, la rubrica Legislaţie, la data publicării ei.

About admin

Check Also

Vine iarna! Cod galben de ninsori în 11 judeţe, de vineri până sâmbătă la prânz

Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele zile şi au emis o avertizare cod galben de …

Lasă un răspuns