In cursul acestei saptamani, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane si structurile teritoriale s-au alaturat programului educativ, extracuricular si extrascolar „Scoala Altfel”, initiat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, la nivelul tuturor scolilor din Romania.

Astfel, in perioada 02 – 06.04.2012, structurile teritoriale ale Politiei de Frontiera Romane au fost vizitate de sute de elevi din cadrul mai multor scoli din tara si din Bucuresti, ocazie cu care au fost informati cu privire la ceea ce inseamna profesia de politist de frontiera si care sunt atributiile si rolul acestei institutii in supravegherea si controlul frontierei de stat.

In perioada 5 – 6 aprilie 2012, un numar de 80 de elevi de clasa a II.a, din cadrul Liceului Marin Preda din Bucuresti, respectiv clasele a VI-a si a VIII-a, din cadrul Scolii Nr. 64 din Bucuresti au vizitat Muzeul Politiei de Frontiera Giurgiu si Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

In cadrul acestor vizite, elevilor li s-au prezentat: istoria acestei structuri, activitatile specifice ce se desfasoara intr-un punct de trecere a frontierei, principalele atributii ale politistilor de frontiera, tehnica din dotare, cu precadere mijloacele de transport, o autospeciala care functioneaza pe principiul termoviziunii, precum si un exercitiu demonstrativ cu un caine de serviciu.

Totodata, elevilor li s-a prezentat, practic, modul de efectuare a controlului de frontiera, ocazie cu care au traversat Podul Prieteniei dintre Romania si Bulgaria.

De asemenea, I.T.P.F. Sighetu Marmatiei si sectoarele subordonate – S.P.F. Poienile de Sub Munte, S.P.F. Valea Viseului si S.P.F. Viseu de Sus, au fost gazda a peste 600 de elevi din cadrul mai multor scoli de pe raza judetului Maramures.

Vizitarea acestor structuri, la care s-a adaugat vizionarea unui film de scurt metraj despre desfasurarea unei actiuni pentru destructurarea unei grupari infractionale si prezentarea materialelor din dotare, au constituit momente interesante pentru elevi.

Actiuni similare s-au derulat si in zona de competenta a I.T.P.F. Iasi, unde 250 de elevi din cadrul mai multor scoli de pe raza judetelor Galati, Vaslui, Iasi si Botosani au vizitat Sectorul P.F. Oancea, Sectorul P.F. Berzeni, P.T.F. Albita, Sectorul P.F. Raducaneni, P.T.F. Sculeni si Sectorul P.F. Stinca.

Leave a reply