O echipă a Ştiri Din Banat se află la Bucureşti şi va transmite pentru dumneavoastră de la Târgul de Turism al României.

Deschiderea manifestării a fost făcută chiar de ministrul Cristian Petrescu care, după tăierea panglicii inaugurale, a avut o întrevedere şi cu primarul staţiunii Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu.

Cu această ocazie, ministrul a vorbit despre investiţiile realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) în infrastructura de turism, care au contribuit la înregistrarea unor creşteri constante în acest domeniu pe parcursul anului 2011, atât la sosirile vizitatorilor străini (+12,8%), cât şi la românii care au ales să-şi cunoască mai bine ţara (+16,9%). De asemenea, ministrul Cristian Petrescu a vorbit despre importanța cooperării cât mai strânse dintre autorităţile publice şi operatorii economici în vederea diversificării şi creşterii calităţii serviciilor turistice pe care România le oferă.

Pentru ca turismul să-şi continue creşterea este nevoie de o colaborare eficientă între autorităţile centrale, locale şi operatorii din turism. Statul şi mediul privat trebuie să lucreze împreună pentru diversificarea şi creşterea calităţii serviciilor turistice oferite. Vă asigur că ministerul va continua investiţiile în infrastructura de transport, edilitară şi în cea de agrement. Autorităţile locale trebuie să gândească în termeni de dezvoltare durabilă pe termen lung, să solicite de la Guvern bani pentru acele investiţii care aduc progres şi bunăstare comunităţilor lor, să fie deschise la parteneriate cu mediul privat şi, mai ales, să nu pună piedici investiţiilor private. La rândul său, mediul privat trebuie să aibă o mai mare disponibilitate la investiţii care nu produc neapărat profit triplu în primul an de exploatare. Și, deloc în ultimul rând, noi, autoritățile centrale, trebuie să gândim fiecare pas al nostru cu privirea îndreptată spre mediul privat. Doar așa putem reconstrui turismul românesc“, a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Cea de-a XXVII-a Ediție a Târgului de Turism al României se desfăşoară, în perioada 15 – 18 martie a.c., la Centrul Expoziţional „Romexpo“ din Bucureşti. MDRT participă la expoziție cu un stand amenajat pe o suprafaţă de 75 mp cu patru laturi libere (tip insulă).

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) şi Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).

 

Comments

  1. Hey! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!

  2. Ai terminat cateva puncte bune acolo. Am făcut o căutare pe tema şi a găsit cea mai mare parte de persoane vor avea aceeaşi opinie cu blog-ul dvs..

  3. Chiar am vrut să dezvolte o mică observație să-ți mulțumesc pentru stiridinbanat.ro pentru unele dintre recomandările uimitoare pe care le scrieți la acest site . Privirea mea de internet considerabilă până lasfârșitul anului a fost recunoscut cu traduceri geniale pentru a face schimb de cu oaspeții mei . Aș afirma că noi, de fapt, vizitatorii site-ului sunt destul de norocos să existe într-o comunitate minunata , cu atat de multi oameni restante , cu principii foarte benefice . Ma simt foarte norocos pentru a fi mult folosite pagina intreaga si cu nerabdare sa mai multe ori mult mai strălucitoare de lectură aici . Vă mulțumim încă o dată pentru toate detaliile . Salutari!

  4. Bună ziua tuturor ! Nu știu de unde să încep , dar spera ca acest stiridinbanat.ro va fi util pentru mine . ceea ce privește

  5. Acest blog este minunat. Există întotdeauna toate informatiile ideal in ideile de degetele mele. Vă mulţumim şi de a menţine locul de muncă excelent!

  6. Am cartea marcat stiridinbanat.ro blog-ul dvs. pe Digg și Stumble Upon . Am plăcerea de a citi comentariile dumneavoastră . ceea ce privește

Leave a reply