Frontiera cu Republica Serbia:

Douazeci si cinci de migranti depistati la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga si Jimbolia, judetul Timis, au depistat in zona de competenta, opt grupuri de migranti, formate din douazeci si cinci de persoane de sex masculin, cu varste cuprinse intre 18 si 39 de ani, care intentionau sa intre ilegal in Romania prin trecere frauduloasa a frontierei.
Persoanelor in cauza, cetateni algerieni, marocani, pakistanezi si georgieni, le-au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Trei algerieni retinuti pentru trafic de migranti

In perioada februarie-martie 2012, lucratori specializati din cadrul S.T.P.F. Timis – Biroul C.M.I.I.T., in cooperare cu S.J.I.P.I. Timis si beneficiind de sprijinul S.R.I. Timis, O.R.I. Radauti, B.C.C.O. Suceava si S.T.P.F. Radauti, au reusit documentarea activitatii unei grupari infractionale care avea ca principala preocupare racolarea unor cetateni straini, in special algerieni si marocani, din Centrele O.R.I. Radauti si Galati, de unde organizatorii, trei cetateni algerieni, ii racolau si indrumau in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat din Romania in Ungaria si de acolo mai departe spre Austria.
In data de 09.03.2012, procurorul D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Timisoara, a dispus retinerea celor trei persoane pe baza de Ordonanta de Retinere pe 24 ore, iar in cursul zilei acestia urmeaza sa fie prezentati Judecatoriei Timisoara cu propunere de arestare preventiva.

Urmarit general depistat la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, judetul Timis, au depistat si predat unei echipe operative din cadrul I.P.J. Timis, un cetatean roman care se sustragea de la executarea pedepsei cu inchisoarea de 3 ani pentru savarsirea infractiunii de furt. 

Dosar penal pentru braconaj

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni, judetul Timis, au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de bracona j, in cauza fiind cercetate doua persoane care utilizau unelte de pescuit comercial in canalul Bega Veche, la aproximativ 4 km de linia de frontiera.

Frontiera cu Republica Ungaria:

Turc ascuns in cabina unui automarfar

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Varsand, judetul Arad, au descoperit o persoana de sex masculin, cetatean turc, ascunsa in cabina unui automarfar incarcat cu peste congelat, condus de un conational, ce intentiona sa ajunga in Franta.
Celor doi li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat respectiv complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Cu document fals la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, au depistat un cetatean roman care a incercat sa iasa ilegal din tara prezentand la controlul de frontiera o carte de identitate romaneasca falsa, pe care declara ca a procurat-o in schimbul sumei de 400 euro.
Lucratorii nostri au luat masura intreruperii calatoriei persoanei in cauza si cercetarea acesteia sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Leave a reply