In continuarea proiectelor de investitii demarate de Primaria orasului Baile Herculane, in vederea reabilitarii, modernizarii si dezvoltarii infrastructurii de utilitati urbane, in data de 22.02.2012, la sediul Primariei orasului Baile Herculane a avut loc licitatia publica pentru lucrari de proiectare si executie ale proiectului „Reabilitare si extindere Apa Potabila si Canalizare Menajera, in localitatea Baile Herculane“. Reteaua de apa potabila va fi reabilitata pe o lungime de  7.57 km., si va cuprinde strazile: Trandafirilor, Pecinisca, Lunca Jdrele, Zavoiului, Licuricilor, Izvorului si Liliacului. Extinderea retelei de apa potabila  se va face pe lungime de 2,36 km.si va cuprinde strazile : Zavoiului, Teilor, Coronini si Izvorului.

Reteaua de canalizare menajera va fi reabilitata pe o lungime de 1,81 km. si va cuprinde strazile : Castanilor, Florilor, Abatorului, Zavoiului,Izvorului si Domogled.

Extinderea retelei de canalizare se va face pe lungime de  4,76 km. si va cuprinde strazile: Siminicea, Trandafirilor, Pecinisca,Lunca Jdrele, Abatorului, Pacii si Zavoiului.

                        Prin acest proiect de investitii, practic este acoperita intreaga retea de apa potabila si canalizare menajera a orasului, avand in vedere ca in ultimii ani in orasul Baile Herculane s-au contruit numeroase imobile cu destinatia de locuinta sau pensiuni turistice, fiind  imperios necesara atat reabilitarea cat si  extinderea retelelor de apa potabila si canalizare menajera.

Valoarea totala a investitiei se ridica la suma 4.603.746 RON lei, iar finantarea este asigurata de la bugetul de stat, prin HG. Nr.577/1997, cu modificarile si completarile ulterioare,  privind Programul pentru reabilitarea, modernizarea si asfaltarea drumurilor de ineres judetean si local, alimentarea cu apa precum si canalizarea si epurarea apelor uzate.

Leave a reply