Este de notorietate deja obligaţia trasată de premierul Mihai Răzvan Ungureanu ca instituţiile statului să aducă în 2 săptămâni 2% din PIB din contrabandă. Aşa că toţi „YES Man”-ii din diverse instituţii s-au pus pe treabă. Nici poliţiştii timişeni n-au făcut excepţie.

Poliţiştii au efectuat controale la comercianţii de fructe şi legume
În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de investigare a fraudelor au efectuat verificări la comercianţii de legume-fructe şi flori pe raza Municipiului Timisoara.
Cu această ocazie, au  fost verificate 15 societăţi comerciale şi persoane fizice fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 23.000 lei  conform Legii 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi confiscate mărfuri în valoare de 1.800 lei.

La o societate comercială cu punct de lucru în Piaţa de Gross din Timişoara, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei şi au dispus ridicarea în vederea confiscării a 90 de kilograme de fasole uscată pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.
Poliţiştii vor continua aceste acţiuni şi în perioada următoare!

Conducea un autoturism neînmatriculat în circulaţie
La data de 26 februarie 2012, în jurul orei 15.45,  poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Făget, au oprit pentru control un autoturism care circula  pe raza localităţii Mănăştiur.
S-a trecut la legitimarea conducătorului auto stabilind că se numeşte O. F.Ovidiu, din Timişoara, iar din verificările efectuate în bazele de date s-a constatat că acesta nu poseda pemris de conducere.
Pe numele lui O. F. Ovidiu, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a  poseda permis de conducere.
De asemenea, poliţiştii au întocmit acte premergătoare comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a a unui autoturism fără a poseda permis de conducere pe numele lui P. M. Narcis, de 17 ani.
Acesta a condus un autoturism pe strada Mărăşeşti din Jimbolia încredinţat de D. Aniţa, de 32 de ani, deşi cunoştea că este minor şi nu are acest drept.
În cauză cercetările vor continua pentru stabilirea împrejurărilor care au condus la acest eveniment.

Dosare penale pentu tăiere şi furt de material lemnos
Poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Făget, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, ocazie cu care au fost depistaţi Mitică D., de 39 de ani, din localitatea Pietroasa, judeţul Timiş şi Meniţă B., de 29 de ani,  care au tăiat illegal şi au sustras 3 respectiv 4 arbori din pădurea Primăriei Pietroasa.
Faţă de cei doi, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori conform Codului Silvic.

Leave a reply