VIDEO Studenţii de etnie română din ţările vecine pot studia la Timişoara

VIDEO Studenţii de etnie română din ţările vecine pot studia la Timişoara

Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru Românii de Pretutindeni lansează, luni, proiectul ‘Tutoriat tineri etnici români’, care li se adresează tinerilor etnici români aflaţi la studii în România ( în anul pregătitor şi în anul întâi), precum şi elevilor şi studenţilor etnici români din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Albania, Macedonia şi Ungaria.

În cadrul programului se estimează participarea a 1.000 de tineri etnici români, care vor lua parte la o gamă variată de activităţi, precum: prezentarea sistemului universitar din România, a principalelor instituţii care au în obiectul de activitate sprijinirea etnicilor români, a principalelor organizaţii non-guvernamentale care reprezintă interesele etnicilor români aflaţi la studii în România, dar şi dezbateri asupra metodologiei de admitere la studii în România a etnicilor români sau asupra principalelor probleme pe care le întâmpină aceştia şi a soluţiilor de rezolvare a lor.

Participanţii la proiect vor vizita principalele obiective culturale din Bucureşti. Pe parcursul evenimentului vor avea loc întâlniri cu diverse personalităţi ale vieţii culturale din România. Primul modul se va adresa studenţilor etnici români din centrul universitar Timişoara şi se va desfăşura în perioada 8-11 martie 2012. Până în data de 5 martie, tinerii etnici români aflaţi la studii în centrul universitar Timişoara se pot înscrie în vederea participării la proiect iar dacă numărul aplicaţiilor depăşeşte numărul de locuri puse la dispoziţie pentru fiecare centru universitar (80 de locuri), participanţii vor fi selectaţi pe baza aplicaţiei online.

Transportul, cazarea, masa, precum şi suporturile de curs vor fi asigurate în regim de gratuitate de către Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Tinerii participanţi vor fi selectaţi în baza unei aplicaţii online care poate fi accesată pe site-ul Institutului la adresa www.hurmuzachi.ro/tutoriat. Vor fi disponibile module de participare pentru tinerii care studiază în principalele centre universitare din România precum şi pentru elevii şi studenţii din Cahul, Chişinău şi Bălţi.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )