După ultima ședință de Consiliu Județean Romeo Dunca a făcut câteva declarații neobișnuite, poate chiar scandaloase, pentru un partid mare, așa cum este Partidul Național Liberal. Acesta spune că a pierdut pentru că locuitorii Caraș-Severinului nu s-au mobilizat suficient ca să iasă la vot și să alunge „ciuma roșie” din fruntea județului. A acuzat și numărul mare de flotanți din anumite localități dar, iar aceasta este declarația cea mai surprinzătoare, a vorbit și de un sabotaj din interiorul PNL.

Romeo Dunca a și nominalizat, în treacăt, situația de la Armeniș, Turnu Ruieni sau Lăpușnicul Mare unde, crede el, a fost trădat din interior, dovadă faptul că numărul de voturi luate de către candidatul PNL la funcția de primar în acea localitate nu a fost sensibil egal cu cel al candidatului PNL la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin. Ba chiar, în localitățile menționate și în alte câteva, diferențele sunt extrem de mari, cu un minus serios la voturile pentru președintele CJ, ceea ce este interpretat de către Romeo Dunca drept o trădare și o pactizare cu adversarul său din PSD.

După rămânerea definitivă a rezultatelor și publicarea proceselor verbale pe site-ul AEP am putut observa faptul că sunt astfel de diferențe, suspect de mari și care ar putea explica o eventuală trădare, așa cum o vede și Romeo Dunca. De departe, cea mai mare diferență este chiar în satul de domiciliu al președintelui PNL Caraș-Severin, Ion Marcel Vela, unde chiar ginerele acestuia a fost candidatul de primar al PNL. Primar în funcție, Cristian Vela a luat 1192 de voturi în timp ce pentru Romeo Dunca au votat la Armeniș doar 652 de locuitori. Adică un minus de 540 de voturi care se regăsesc la PNL și Cristian Vela dar nu se mai regăsesc la Romeo Dunca.

Cifrele sunt lucrate prin coroborare, căci BEC Armeniș a centralizat doar rezultatele la primar și consiliu local, cele pentru funcția de președinte al Consiliului Județean trebuind centralizate prin adunarea voturilor de la cele patru secții de votare din comună.

Tot o diferență mare între voturile candidatului de primar și cele ale lui Romeo Dunca sunt și la Turnu Ruieni (481 de voturi mai puțin) și Zăvoi (405 voturi mai puțin). La Lăpușnicul Mare, unde PNL a pierdut și primăria, diferența dintre candidatul de primar și cel de președinte al CJ este de numai 160 de voturi. Diferență mare a fost și la Băuțar, Domașnea sau Obreja, ceea ce îl poate îndreptăți pe Romeo Dunca să vorbească despre o trădare din interior.

Trebuie spus, însă, că diferența cea mai mare între Romeo Dunca și Sivliu Hurduzeu s-a făcut la Moldova Nouă, de altfel Silviu Hurduzeu surclasându-l pe Dunca serios doar la Moldova Nouă, Bocșa și Oțelu Roșu, dintre orașele județului, la Caransebeș avansul lui Hurduzeu fiind mic iar la Reșița Romeo Dunca chiar câștigând în fața lui Silviu Hurduzeu, la fel și la Anina.

Leave a reply