Primarul Victor Terteleacă îngroapă comuna Iablanița în datorii și își bate joc de proiectele europene, cu atât mai mult cu cât el n-a fost în stare să atragă prea multe asemenea finanțări în comună, ci le-a moștenit de la fostul primar, Petru Hațegan. Dar chiar și de proiectele moștenite Terteleacă și-a bătut joc.

 

Într-un bilanț al fostului primar Hațegan se pot identifica proiectele: Apă, canalizare și stație de epurare Iablanița, asfaltare străzi prin PNDL, asfaltare străzi și rigole la Globu Craiovei, etc.

 

Preocupat mai mult de politică și de propriul buzunar, sau de arat propriile terenuri cu utilajele și, de ce nu?, carburantul și angajații primăriei, Victor Terteleacă aduce comuna în pragul infrigementului, adică a interdicției de a mai accesa fonduri europene. Asta după ce comuna, pe vreme lui Hațegan, accesase pe măsura 7.2 o finanțare serioasă pentru asfaltare străzi și rigole la Globu Craiovei. Lucrarea a fost scoasă la licitație și câștigată de către compania AS West Invest Buildings SRL din Timișoara. Numai că, odată cu venirea lui Terteleacă la conducerea primăriei, aceștia nu și-au mai primit banii pe lucrările deja executate, ajungându-se la o datorie de aproape 5 miliarde de lei. Acești bani au intrat de la finanțator în contul Primăriei, care a raportat lucrările ca executate dar nu l-a mai plătit pe constructor.

 

În prag de campanie electorală, Terteleacă face o șmecherie și reziliază contractul cu constructorul căruia îi datora peste 5 miliarde de lei, bani încasați și cheltuiți cu nesimțire fără a plăti lucrările pentru care au fost încasați și se apucă, chipurile, de continuarea lucrărilor de asfaltare, că acum în campania electorală trebuie să-l vadă oamenii harnic și muncitor sperând că așa îl vor mai vota pentru un mandat.

 

Condamnat penal și traseist politic (aici) Victor Terteleacă își bate joc de banii europeni și viitorul comunei Iablanița. Profită de neglijența prefectului Ioan Dragomir, care refuză să-l suspende deși este condamnat penal și chiar îndrăznește să spere că pe 9 iunie va primi votul oamenilor pentru un nou mandat.

 

Din păcate pentru el, oamenii s-au săturat de minciuni, sclavie și exploatare și pe 9 iunie sunt deciși să-l voteze pe Daniel Hurduzeu, candidatul PNL la funcția de primar.

 

 

Cod mandatar financiar: 21240015

Leave a reply