Dragi alegători, azi, 10 mai, începe oficial cea mai sinceră și onestă campanie electorală din istoria României! Da, ați citit bine, de data asta, politicienii noștri promit să spună adevărul și doar adevărul, nimic mai mult sau mai puțin!

Sloganuri electorale sincere vor apărea peste tot în țară, de la „Promitem să nu mai promitem nimic!” până la „E momentul să trecem de la fapte la vorbe!”. „Da, suntem conștienți de limitele noastre și ne asumăm sincer starea actuală a lucrurilor”, ne vor spune politicienii verde-n față, uimindu-ne cu franchețea lor.

Politicienii vor face declarații deschise și directe, fără ocolișuri sau false promisiuni. „Da, vom continua să întoarcem banii publici în buzunarele noastre!” sau „Ne cerem scuze pentru corupție, dar hei, cine nu s-a îmbogățit puțin din asta?”, sunt doar câteva dintre halucinantele mesaje electorale pe care le vom auzi.

Și da, vom avea dezbateri în care politicienii noștri își vor prezenta CV-urile completate cu toate dosarele penale și ne vom putea bucura de momente de (supra)realism rar întâlnite în politica românească. „Da, sunt corupt, dar măcar sunt sincer!” ar putea fi, de exemplu, sloganul lui Vlad Oprea, primarul din Sinaia dat în vileag de Recorder.

În această campanie sinceră, politicienii vor încerca să ne convingă că au într-adevăr interesele noastre la inimă. Vom avea parte de întâlniri publice în care candidații vor recunoaște deschis că au intrat în cursă pentru privilegiile pe care le oferă funcția publică. „Da, vreau să fiu primar pentru că ne va merge bine mie și familiei mele!”, va declara cu nonșalanță un candidat.

Citește mai mult pe Știri Verzi

Leave a reply