Duminică, 14.04.2024, în sala de sport a Liceului Teoretic Traian Vuia din Reșița a avut loc etapa zonală la handbal fete liceu din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Competiția a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin cu sprijinul Asociației Județene de Handbal Caraș-Severin care a asigurat arbitrajele și cu sprijinul Primăriei Reșița care a asigurat asistența medicală. La această competiție au participat echipele campioane județene ale județelor regiunii V și anume:

  • Județul Alba – Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș, coordonată de profesor Ovidiu Crișan
  • Județul Arad – Colegiul Mihai Viteazul Ineu, coordonată de profesor Cosmin Manguci
  • Județul Caraș-Severin – Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița, coordonată de profesor Lucia-Ana Moruț
  • Județul Hunedoara – C.N.I. Carmen Sylva Petroșani,coordonată de profesor Ileana Lazăr 
  • Județul Timiș – L.P.S. Banatul Timișoara, coordonată de profesor Cosmin Zgîrdea

Meciurile s-au desfășurat pe durata a două reprize de câte 20 de minute cu pauză de 10 minute între reprize și 15 minute între meciuri. Echipele au fost împărțite în două grupe unde au jucat fiecare cu fiecare după care au urmat jocurile de clasament și anume locul 3 grupa A vs locul 3 grupa B pentru locurile 5-6, locul 2 grupa A vs locul 2 grupa B pentru locurile 3-4, locul 1 grupa A vs locul 1 grupa B pentru locurile 1-2. După disputarea meciurilor clasamentul final arată astfel:

  1. Județul Caraș-Severin – Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița
  2. Județul Alba – Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș
  3. Județul Timiș – L.P.S. Banatul Timișoara
  4. Județul Hunedoara – C.N.I. Carmen Sylva
  5. Județul Arad – Colegiul Mihai Viteazul Ineu

Campioana zonală va reprezenta zona V la etapa finală a competiției care se va desfășura tot în localitatea Reșița.

Parcursul acestui turneu semifinal a fost unul benefic dar totuși obositor. Luptăm pentru medalie la etapa finală și trebuie să ne mobilizăm să facem pasul către turneul final și în grupa valoare la junioare 1 din cadrul campionatului național de juniori organizat de Federația Română de Handbal.Obiectivul e comun pentru toate să câștigăm și să jucăm în echipa. – Slageana Radosavlevici, elevă clasa a 12 a D la Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița, desemnată cel  mai tehnic jucător al competiției.

Leave a reply