Primarul Reșiței, Ioan Popa, a anunțat pe Facebook acordarea finanțării pentru un proiect mare, ce urmează să fie implementat în orașul reședință de județ: noul Campus pentru Învățământ Dual.

Dosarul depus împreună cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Universitatea Babeș-Bolyai și alți 19 parteneri, a fost aprobat, iar vineri, în prezența ministrul Educației, Ligia Deca, a fost semnat contractul de finanțare.

Proiectul se ridică la 122.623.021 lei și în cadrul lui vor fi construite:

– 2 centre de învățare, cu ateliere digitale, dotate complet cu echipamentele necesare pentru activitatea practică a elevilor

– o bibilotecă

– o sală de evenimente educaționale

– spații de lectură și socializare

– spații și teren pentru activități sportive

– cantină

– 2 spații de cazare și de recreere – Casa Elevilor și Casa Studenților -, cu capacitate de cazare de 250 de locuri

Elevii și studenții își vor desfășura aici perioadele de practică, vor beneficia de servicii de consiliere în carieră și de programe de studii noi, care vor fi corelate cu piața de muncă.

Mai mult, edilii spun că vor acorda burse atâț pentru școlari, cât și pentru studenți.

În postarea de pe Facebook, primarul Ioan Popa le-a mulțumit public angajatelor primăriei pe care o conduce: „Le felicit pe colegele mele, Mădălina Chiosa, Ildiko Pataki, Liliana Dacica și Mădălina Rădoi, pentru munca depusă ca acest proiect să fie câștigat de Reșița, în condițiile în care am avut competiție serioasă.”

Leave a reply