Sâmbătă, 06.04.2024, în sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Reșița a avut loc etapa zonală la handbal feminin categoria gimnaziu. Competiția a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin cu sprijinul Asociației Județene de Handbal Caraș-Severin care a asigurat arbitrajele și cu sprijinul Primăriei Orașului Reșița care a asigurat asitența medicală.La această competiție au participat reprezentantele județelor componente a zonei V regionale și anume:

 • județul Alba – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia , coordonată de profesor Mihai Negrescu
 • județul Arad – Liceul cu Program Sportiv Arad, coordonată de profesor Ramona Tecar
 • județul Caraș-Severin – Liceul Teoretic „Hercules” Băile Herculane – coordonată de profesor Toma Drăgoiu
 • județul Mehedinți – Școala Gimnazială nr. 14 – coordonată de profesor Florinel Sima
 • județul Hunedoara – Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Petroșani – coordonată de profesor Cristian Raul Vîlceanu
 • județul Timiș – Liceul cu Program Sportiv Banatul Timișoara, coordonată de profesor Adriana Bota.

Partidele s-au disputat pe durata a doua reprize de câte 15 minute cu pauză de 5 minute între reprize și 7 minute între meciuri. Echipele au fost împărțite în două grupe de câte 3 unde s-a jucat pe sistem  fiecare cu fiecare, iar după disputarea partidelor din grupe s-au disputat meciurile pentru clasament locul 3 gr. A vs locul 3 gr.B pentru locurile V-VI, locul 2 grupa A vs locul 2 grupa B pentru locurile III-IV și locul 1 gr. A vs locul 1 gr.B pentru locurile I-II. După disputarea partidelor clasamentul final arată astfel:

 1. Timiș – Lps Banatul Timișoara
 2. Alba – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia
 3. Hunedoara – Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Petroșani
 4. Mehedinți – Școala Gimnazială nr. 14
 5. Caraș-Severin – Liceul Teoretic „Hercules” Băile Herculane
 6. Arad – Liceul cu Program Sportiv Arad

În urma clasamentului reprezentanta județului Timiș – Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timișoara va reprezenta zona V la faza națională a competiției.

Sunt mândră că am reușit să iau premiul de golgeter la acest turneu cu ajutorul echipei mele. După părerea mea în competiția aceasta toate echipele și-au dat interesul iar noi am tratat cu seriozitate toate echipele, îmi doresc să ajungem mai departe atât eu și echipa mea. – Periat Alessia – golgeterul competiției – elevă clasa a VIII a la LPS Banatul Timișoara

A fost o competiție plină de emoții și tensiune dar echipa noastră a reușit să se impună în fața celorlalte echipe. A fost o experiență minunată și sunt recunoscătoare Doamnei antrenoare cât și echipei. Tătaru Patricia – cel mai bun portar al competiției elevă clasa a VIII a la LPS Banatul Timișoara

 

Leave a reply