De curând, mai exact de Buna Vestire, Catedrala Episcopală Ortodoxă Română „Înălțarea Domnului” din Vârșeț, Serbia, a fost gazda manifestării intitulate „Construim împreună pentru Viață”.

Evenimentul s-a desfășurat cu participarea unei delegații a Arhiepiscopiei Timișoarei, iar Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix (ce pastorește cu mult har și dăruire pe românii din Banatul Sârbesc), s-a adresat clericilor și credincioșilor, tema principală vizând activitatea și proiectele Asociației Pro Vita.

Pentru cine nu știe, Pro Vita este o organizaţie cu activitate creștină și socială, care are ca scop protejarea și promovarea vieţii umane, a familiei şi a vocaţiei parentale, în special a dreptului la viaţă al tuturor fiinţelor umane. Având ca principală misiune ocrotirea copilului născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, activitatea Pro Vita promovează viața umană ca valoare supremă, familia, ca leagăn al organizării sociale, educația, ca factor esențial în dezvoltarea personală și, în primul rând, credința în Dumnezeu, ca fundament al întregii vieți.

Asociația oferă servicii umanitare și de caritate, asistență, consiliere de specialitate și sprijin, educație și informare. Totodată, fără a se limita la acestea, formulează politici publice si strategii menite să apere demnitatea persoanei umane, cu accent pe bioetica, și promovează libertatea credinței sub aspectul educației moral-religioase în școli.

Activitatea de la Vârșeț se subsumeaza unui proiect ce urmărește formarea continuă a clericilor din Episcopia Dacia Felix și care se înscrie, în același timp, pe linia activităților Pro Vita.

Citește mai mult pe Timișoara la zi

Leave a reply