Joi, 28.03.2024, în localitatea Drobeta Turnu Severin, a avut loc etapa zonală la fotbal fete U16(clasele IX-X) din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar – Cupa ISF. La această competiție au participat cele mai bune echipe ale județelor Alba, Arad, Caraș-Severin, Mehedinți și Timiș. Reprezentantele județelor au fost următoarele: Alba – Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, Arad – Liceul „Ioan Buteanu”, Caraș-Severin – Școala Profesională Berzovia, Hunedoara – Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” Hațeg, Mehedinți – Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja”, Timiș – Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” Timișoara. Echipele au fost repartizate în două grupe de câte trei după cum urmează:

  • Grupa A : Mehedinți, Arad, Alba.
  • Grpa B : Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara.

Partidele s-au disputat în sistem fiecare cu fiecare pe durata a două reprize de câte 15 minute cu pauză de 5 minute între reprize și 10 minute între meciuri. După disputarea partidelor din grupe au urmat meciurile de clasament locul 3 A vs locul 3 B pentru locurile 5-6, locul 2 A vs locul 2 B pentru locurile 3-4, locul 1 A vs locul 1 B pentru locurile 1-2. La finalul competiției clasamentul a fost următorul:

  1. Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni – Alba
  2. Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” Timișoara – Timiș
  3. Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja – Mehedinți
  4. Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” Hațeg – Hunedoara
  5. Școala Profesională Berzovia – Caraș-Severin
  6. Liceul „Ioan Buteanu” – Arad

Câștigatoarea acestei faze va participa la faza națională a competiției. Lotul echipei reprezentative a județului Caraș-Severin, Școala Profesională Berzovia a fost format din elevele: Căldăraș Manuela(clasa a VIII a), Grumeza Sara(clasa a X a), Grumeza Andrea(clasa a X a), Ursachi Beatris(clasa a IX a), Grumeza Rahela(clasa a IX a), Soktor Beatrice(clasa a VIII a), Harabagiu Delia(clasa a VIII a), Haneș Gabriela(clasa a VIII a), Constantin Francesca(clasa a X a), Gașpar Paula(clasa a X a), Mărgan Amalia(clasa a X a), echipa a fost coordonată de profesorii de educație fizică și sport ai școlii Bogdan Bosioc și Flavius Nosal.

A fost o competiție grea dar frumoasă, din păcate nu am reușit să depășim locul în clasament de anul trecut școlar unde pentru prima dată în istoria școlii ne-am calificat la această fază a competiției și am terminat tot pe locul V. Fetele au ascultat indicațiile noastre și le felicit pentru efortul depus. Vreau să mulțumesc pe această cale șoferului Laioș Cătălin că a fost disponibil să facem deplasarea, Pensiunii Ambasador din Herculane pentru serviciile de masă și cazare și nu în ultimul rând SC. Proiectmetal SRL și în special Domnului Liviu Brumar fără de care nu ar fi fost posibilă deplasarea cu cazare și că este alaturi de sportul școlar și de școala ori de câte ori este nevoie. – Flavius Nosal – profesor educație fizică și sport la Școala Profesională Berzovia.

Leave a reply