Accesul la jocurile de noroc de oriunde și oricând, pare că a mai diminuat din interesul accesărilor cazinourilor fizice, ar zice unele persoane. Dar noi suntem aici să contrazicem acest crez și să spunem că anual apar zeci de noi locații de cazinouri în întreaga lume, existând unele zone precum Vegas, Maroc, Filipine, Paris sau Londra unde cei mai mulți își plănuiesc vacante de vis incluzând pe lista de oprire și câteva nopți de pariuri și jocuri de noroc.

 

Cei mai mulți știu ce au de făcut, au experimentat astfel de seri mulți ani, au învățat ce le face bine și ce nu, știu ce este permis și ce este interzis, își fac un plan deloc forțat și se încurajează sperând la ceva memorabil. În definitiv, o vizita la cazino ar trebui să fie un motiv de sărbătoare, până la urmă o astfel de sărbătoare pare că seamănă cu o aniversare când primești bonus de ziua ta, mai ales dacă încerci să provoci soarta și speri la câștiguri importante nu doar la câteva ore de distracție. Însă, ce încercăm să spunem este că sunt câteva obiceiuri – indiferent că ai experiență sau nu – care nu fac bine oricum ai privi lucrurile și te privează de bucuria unei sesiuni de joc.

 

De asta este important să ai în vedere să îți setezi un comportament care să te ajute, să nu deviezi de o conduită importantă și să nu forțezi lucrurile în niciun fel, nici pentru tine ca individ, nici în raport cu ceilalți. Îți povestim mai multe în materialul de mai jos, ca să fii pregătit cu tot ce ai nevoie și trebuie să cunoști. Așadar, iată care sunt principalele tendințe nesănătoase pe care să le eviți:

Un plan de alimentație haotic

 

Dacă optezi pentru jocul online, atunci cel mai probabil, dacă nu ești un individ cu stăpânire de sine, s-ar putea să pierzi extrem de mult timp în fața unui ecran, fără să simțit nevoia să te și alimentezi. Mesele sunt extrem de importante când vine vorba despre a întreține organismul, atât din punct de vedere al energiei, cât și în ceea ce privește sănătatea mintală.

 

Un corp care primește regulat mesele va fi unul care nu va simți oboseala, tocmai pentru că vei fi și obligat să iei pauze. Dar ai în vedere să nu mănânci tot la birou, pentru că atât timp cât vei mânca, va trebui să te detașezi cu totul de pariuri și gaming. Iar dacă ajungi în locațiile fizice rezervă-ti timp pentru o cină sau o gustare, pentru că asta te va ajuta să iei și decizii mai raționale și nezorite. Nu te orienta către mâncăruri grase, dulci sau prea sărate și nu alege nici ore nefavorabile pentru consum – indiferent despre ce locație vorbim.

Lipsa unui program de pauze

 

Atunci când faci ceea ce-ți place, timpul zboară fără să-ți dai seama, așa că de multe ori te-ai putea trezi că ai stat cu orele făcând pariuri sau jucându-te. Dar asta nu s-ar fi întâmplat dacă ți-ai fi setat niște pauze, de care chiar să te ții – dacă ai impresia că vei uita, optează pentru setarea unor alerte care să te anunțe când este timpul să te ridici de pe scaun – ideal ar fi la cel mult două ore.

 

Un reminder pe telefon ar fi cel mai la îndemână, nu te baza doar pe propriul simt, pentru că s-ar putea să omiți. Cel mai important aspect și care nu trebuie neglijat este faptul că nu trebuie să stai îndelung așezat, căci este important să te ridici de pe scaun la un interval regulat, pentru a te rupe de obiceiul de sedentarism. Se recomandă ca ocazional să mai faci câteva întinderi, ca să-ți mai pui sângele în mișcare.

Consumul de alcool

 

Una dintre cele mai mari greșeli, pe care o fac atât jucătorii experimentați cât și cei maturi este să consume băuturi cu alcool, crezând că astfel vor avea mai mult curaj să facă ce este nevoie. Doar că nu-și dau seama că astfel își cam anulează multe șanse, tocmai pentru că nu mai au aceeași urmă de discernământ, când ești mai euforic și lipsit de raționament.

 

Același efect de dezinteres și elan nejustificat îl poate oferi și consumul de cafea sau de energizante în exces. În cantități moderate acestea nu au efecte nefavorabile, dar când se exagerează, pe termen lung, acestea pot șubrezi și sănătatea organismului – unele pot crea și dependență!

O minte relaxată, un creier liniștit

 

Un aspect pe care cei mai mulți îl ignorăm este sănătatea mentală, poate chiar cea mai importantă și care pune totul în mișcare. Dincolo de ideea de meditație, de ședințe de relaxare, de sesiuni de calm, este esențial să jucăm cu o minte limpede, să nu ne grăbim și să luăm doar decizii bine analizate în pauze și fără grabă sau presiune.

 

Dar dincolo de a fi conștienți de ceea ce este corect și potrivit, este important să cunoaștem faptul că mintea are nevoie de liniște și de odihnă, iar aici intervine programul de somn, indirect, care trebuie să fie unul repetitiv, suficient și sățios – asta pornește și de la un stil de viață sănătos, care înseamnă ca un adult să aibă, ideal, între 7-9 ore de somn.

Se joacă mai multe mâini

 

Unul dintre cele mai ineficiente obiceiuri când vine vorba despre vizite la cazinouri înseamnă și să se joace prea multe mâini, pentru că astfel crezi că îți crești șansele să pierzi bani și scazi șansele de câștig. Totodată, fiind atât de implicat, anulezi toate recomandările anterioare, pentru că nu îți mai este la îndemâna să te gândești și la ce ai de făcut obiecții.

 

Ia în considerare și să nu urmărești pierderile, pentru că nu faci decât să te păcălești, fără că măcar să îți dai seama de cât de greșit procedezi – plus că ai putea, prin insistențele tale, să contribui la setarea unui obicei care se poate traduce prin dependență.

Concluzie

 

Cunoscând câteva dintre cele mai importante reguli în ceea ce privește o oprire la cazino, șansele să te bucuri de tot ceea ce acestea oferă cresc considerabil. În definitiv vorbim despre un sistem logic, normal, care nu înseamnă nimic exagerat, ci doar un minim de decență, respect și atenție.

 

Indiferent despre cine este vorba, înainte de orice, jocurile de noroc nu ar trebui să îți afecteze sănătatea și mai ales să nu te pună într-o lumină negativă – totul trebuie făcut cu o abordare sănătoasă, și la propriu, și la figurat. Începe prin a seta așteptări realiste, planifică ce vrei să faci, minimizează pierderile și just enjoy the show.

 

 

Leave a reply