Elevii se pot înscrie și în acest an la învățământul dual. Sunt disponibile 194 de locuri la două școli din Reșița, cu implicarea a peste 50 de agenți economici.

Înscrierile se fac în două etape. Etapa I are loc în perioada: 03-07.07.2023, iar etapa II are loc în perioada 25-27.08.2023.

Colegiul Economic al Banatului Montan are 103 locuri pentru calificările: ospătar-chelner-vânzător în unitățile de alimentație, bucătar, lucrător hotelier, comerciant-vânzător și brutar-patiser-preparator produse făinoase, preparator produse din carne și pește.

Colegiul Tehnic oferă 91 de locuri pentru calificările: lăcătuș mecanic – prestări servicii, sudor, mecanic auto, fierar-betonist-montator prefabricate, zugrav-ipsosar-vopsitor-tapetar, electrician constructor, electromecanic utilaje și instalații industriale, confecționer produse textile.

Învățământul dual reprezintă o alternativă educațională prin care tinerii pot dobândi competențe reale, pentru că pregătirea practică se face direct la angajatori, iar la finalizarea studiilor vor putea beneficia de un loc de muncă sigur și bine plătit.

Pe lângă garanția unui loc de muncă, elevii pot avea și alte beneficii, cum ar fi bursa profesională lunară de minim 400 de lei (200 de la stat + minim 200 de la agentul economic), costurile de cazare și masă în internatele școlare, precum și cele de transport care sunt acoperite de Primăria Reșița.

Leave a reply