Pentru cei care au uitat, să ne reamintim faptul că Romeo Dunca a devenit preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin în urma promisiunilor că va lupta contra corupţiei şi că va opri fraudarea banilor publici prin combinaţiile dintre anumiţi decizionali/funcţionari publici şi oameni de afaceri agreaţi.

Eu personal, fix în prima sa conferință de presă, l-am întrebat dacă sunt pe site-ul CJ contractele instituției, căci asta promisese în campanie! Mi-a răspuns că nu sunt, dar dacă vreau să le cer celor de la comunicare și le voi primi…

Acestea fiind spuse, nu s-a mirat nimeni de faptul că, imediat după preluarea funcţiei, domnul Dunca a dispus efectuarea unor controale, pentru a descoperi eventuale vicii de execuţie sau te miri ce lucrări fictive decontate din bani publici.

Până aici, toate bune şi frumoase, n-avem nimic rău de spus. Ce om normal la cap nu este de acord cu o atitudine de comisar Cattani antimafia, care luptă cu îndârjire contra corupţiei? Şi cine să se supere pe el când anunţa plângeri penale fără număr la adresa adversarilor săi, când era vorba să se facă dreptate?

Până la urmă nu asta vrem cu toţii? Să trăim şi noi şi copiii noştri într-o ţară normală, aşa ca în lumea civilizată!

Eu bănuiesc că mulţi oameni de bine i-au urat de sănătate lui Dunca atunci când s-a dus pe şantiere să realizeze carotaje sau să caute lucrări de proastă calitate, deteriorate când încă nu se uscase cerneala de pe recepţia finală.

Aşa că eu, la rândul meu, îi voi ura de sănătate aceluiaşi domn Dunca dacă va mai face încă un control la DJ 581 Grădinari – Intersecţie Secăşeni, unde mult lăudatul asfalt de aeroport începu nenică să manifeste semne de oboseală.

Ce s-o fi întâmplat oare? Trecu pe-acolo Leana din capul satului cu tonaj depăşit de apă în găleţi sau lemne la subsuori sustrase la ceas de seară?

Eu personal am fost la faţa locului şi am văzut cam cum stă treaba: asfalt deteriorat în unele zone, maluri şi trotuare surpate, rigole cu fisuri, pista de biciclete denivelată şi crăpată. Păi fraţilor, nici măcar nu aţi semnat recepţia finală şi deja se dărâmă şandramaua.

Alo, domnule preşedinte, păi nu era vorba de intransigenţă maximă pe bani publici, nu iese şi de data asta un mic denunţ penal din partea dumneavoastră pentru firma care face lucrări de mântuială?

Aţi fost tare justiţiar la lucrările făcute de Emiliano Vest sau Compact Product. Şi foarte bine aţi făcut! Dacă au greşit să plătească! Dar acuma pe jupânul de la Maxagro nu sunteţi deloc supărat?

Păi era vorba de ditamai pista de aeroport ce n-a văzut toată Românica!

Dacă sunteţi aşa indulgent cu Maxagro, înseamnă că la aceeaşi calitate se vor renova şi celelalte drumuri din Caraş-Severin? Că numai ce a câştigat contractul pentru întreţinerea drumurilor din judeţ. E cazul să ne dăm comandă din Germania de un jeep ceva, pentru vremuri grele?

Am avut aşteptări mari, am zis că venim cu sacul, să-l umplem de prune, să facem o răchie, să ne simţim bine. Şi când colo, la pomul lăudat am găsit doar câteva prune, să mâncăm să nu cumva să ne apuce constipaţia.

 

Acest articol este un editorial și prezintă strict opinia autorului

Leave a reply