Photo

În această vară, turiștii din întreaga lume caută să călătorească în străinătate, după ce acest lucru a fost mai greu de făcut. Turiștii vor să plece în străinătate, chiar dacă multe dintre zborurile de linie se confruntă cu dificultăți, iar carburantul este ceva mai costisitor decât în precedenții ani.

Țara noastră este extrem de frumoasă și plină de locuri absolut superbe, însă dacă ai parcurs Transfăgărășanul, te-ai delectat cu priveliștea minunată de la Bâlea Lac, ai mers în Delta Dunării, ai cutreierat satele săsești din Transilvania, ai gustat bunătățile din Maramureș și cunoști Bucovina pe dinafară și ai văzut deja cele mai frumoase clădiri istorice din România, ești îndreptățit să te orientezi către o vacanță în străinătate.

Budapesta, Ungaria

Turiștii confundă deseori „Bucharest” cu „Budapest”, însă cele două orașe sunt destul de diferite. Capitala Ungariei are ca principal punct de atracție Marele Premiu de Formula 1, de la Hungaroring, însă mulți turiști vin aici pentru a se delecta cu renumitele preparate culinare tradiționale. În funcție de locul în care stai, poți opta să mergi acolo cu mașina sau cu avionul, însă costurile sunt reduse. Dacă mergi în Budapesta, nu uita să vizitezi ambele districte, Buda și Pesta, care sunt despărțite de Dunăre. Un loc drăguț din care poți vedea orașul este roata panoramică „Budapest Eye”.

>>> Photo

Reykjavik, Islanda

Dacă melodia „Vara nu dorm” ți se potrivește de minune, atunci Islanda ar putea fi o destinație perfectă pentru tine. Vremea este ceva mai răcoroasă, cu o temperatură medie de 20 de grade pe parcursul verii, însă partea cea mai faină este că acolo, între jumătatea lunii aprilie și mijlocul lui august, nopțile sunt luminate. Câmpurile colorate cu verdeață și diverse flori, cerul albastru și apele termale vindecătoare reprezintă câteva dintre motivele pentru care aici vin an de an amatorii de drumeții. Dacă ajungi în Reykjavik, merită să vizitezi și Domul Perlan, a cărui parte superioară se rotește pentru a oferi o vedere de 360 de grade asupra orașului.

Tenerife, Spania

Peisajul acestei insule are un specific romantic: plajele splendide cu nisip aur, apă albastră, curată și transparentă, precum și rezervații naturale deosebite. Din acest motiv, acolo merg anual cupluri care doresc să se căsătorească. Temperatura ajunge la 28 de grade în timpul zilelor de vară, așa că dacă vei dori să escaladezi al 3-lea cel mai înalt vulcan al planetei, ar fi bine să-ți iei la tine încălțăminte confortabilă și foarte multă apă. Pe această insulă se desfășoară și nenumărate petreceri, la care vin turiști din toate colțurile lumii, astfel încât distracția este garantată.

>>> Photo

Dubrovnik, Croația

Acest oraș superb se bucură de influențe venețiene și este unul dintre cele mai atractive puncte de pe Coasta Dalmată. Orașul-cetate este înconjurat de ziduri de piatră și presărat cu acoperișuri portocalii. Tocmai acest farmec aparte i-a determinat pe producătorii celebrului serial Game of Thrones să filmeze anumite scene acolo. Dacă mergi în Dubrovnik, nu trebuie să ratezi priveliștea din vârful Muntelui Srd și ar fi bine să mergi într-o croazieră de o zi către Insulele Elafiti. O plimbare cu telecabina este o altă variantă pentru a putea observa minunățiile din „Perla Adriaticii”. O călătorie de doar 10 minute cu feribotul te va duce pe insula Lokrum, unde poți vizita rezervația naturală, o mănăstire antică și poți pluti în Marea Moartă.

Lisabona, Portugalia

Capitala Portugaliei te va ajuta să faci o călătorie în timp. Clădirile sunt construite la scară umană, iar localnicii sunt extrem de primitori, generoși și entuziaști din fire, astfel încât atmosfera este întotdeauna una prietenoasă și degajată. Lisabona este un oraș care trebuie parcurs la pas, întrucât obiectivele se găsesc peste tot și având în vedere că orașul este plin de urcușuri și coborâșuri, nu este neapărat indicat pentru cei fără condiție fizică; totuși, dacă nu te țin mult picioare, te poți deplasa rapid cu autobuzele care dispun de sistem hop-on, hop-off, adică îți permit să te urci și să cobori aproape oriunde.

 

Leave a reply