O familie fericită nu este altceva decât un Rai timpuriu – George Bernard Shaw. Asa își începe prefectul Cristian Gâfu mesajul sau de Ziua Familiei.

Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită anual, în data de 15 mai, fiind proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca o oportunitate de a conștientiza opinia publică asupra problemelor cu care se confruntă familia și de a spori gradul de cunoaștere asupra aspectelor economice, sociale, demografice care afectează familia.
La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.
În opinia prefectului „pandemia a readus la lumină importanța tehnologiei în viețile noastre, pentru locul de muncă, educație și comunicare. Grație tehnologiei, am reușit să ne adaptăm restricțiilor impuse și să ne desfășurăm activitățile curente online. Locul de muncă s-a mutat online, școala s-a desfășurat online, comunicarea interumană a fost posibilă, în special, online. Deși am fost distanțați fizic, tehnologia ne-a apropiat pe toți într-un spațiu comun dar virtual, în care am interacționat în mod real, am muncit, am învățat, am comunicat, ne-am întâlnit, am râs, am plâns, am fost împreună, ca într-o mare familie.
Pandemia poate că ne-a dat o lecție, lecția iubirii: să apreciem oamenii, mai mult decât bunurile sau alte lucruri materiale, să învățăm să-i respectăm pe cei din jur, să trăim în armonie unii cu ceilalți, să îi prețuim pe cei dragi și să le arătăm cât de mult înseamnă pentru noi. Perioada în care am fost nevoiți să stăm în case a fost un prilej de reflecție asupra vieții, asupra lucrurilor cu adevărat importante în viață. Atunci, deși spațiul a fost limitat, timpul pare că s-a extins. Am avut mai mult timp pentru familie, am avut timp pentru noi, am reînvățat să comunicăm cu adevărat, să fim toleranți, să ne acceptăm părțile bune și rele, ne-am regăsit, căci familia este oaza de echilibru, de liniște și armonie.
Familia este nucleul de bază al societății, în mediul familial se formează generațiile viitoare. Familia este fundamentul pe care se clădește societatea, este sculptorul care modelează oameni. Familia oferă necondiționat iubire, îngrijire, protecție, educație. Copiilor trebuie să le lăsăm o frumoasă moștenire de conștiință mai degrabă decât de aur, spunea Platon.
Numai în familie se deprind acei șapte ani de acasă, esențiali în dezvoltarea armonioasă a unui individ, ani care nu se mai pot recupera.
Familia creionează valorile fundamentale ale societății”.
Acesta ma spune ca ,,prin familie, viata individului se eternizeaza. Precum se cufunda in trecut prin stramosii sai, tot asa ia in stapanire viitorul prin descendentii sai. Familia este patria cea mică.” Joseph Athanase Paul Doumer.
De aceea, astăzi, de Ziua Familiei, singurul îndemn pe care pot să-l adresez este:
„Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește-ți familia.” (Maica Tereza)” le transmite Cristian Gâfu cărășeni lor de 15 mai.

Leave a reply