Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin face un apel la locuitorii județului pentru a nu amâna decizia de vaccinare împotriva Covid-19. În acest moment, 18,01 la sută din locuitorii eligibili ai Banatului Montan s-au vaccinat împotriva virusului care a provocat pandemia, autoritățile sanitare utilizând vaccinuri dezvoltate de Pfizer, Moderna și AstraZeneca, toate aceste seruri fiind aprobate în Uniunea Europeană de autoritățile medicale. Ele nu au generat efecte adverse importante. Pe de altă parte, însă, vaccinarea continuă, ritmică, se constituie ca un scut proactiv împotriva pandemiei, eliminând treptat forța de împrăștiere a virusului și puterea sa de contagiozitate.

Vaccinarea nu împarte societatea în ”caste” , ci, în afară de salvarea sănătății și chiar vieții oamenilor, poate facilita activitățile în societate, începând cu libera circulație și până la a scuti de carantină sau alte măsuri restrictive pe cei vaccinați, inclusiv cu rapel. Vaccinați, fiind, ne putem vizita mai liniștiți părinții sau rudele, ne putem întâlni mai relaxați cu prietenii, deși nu trebuie să neglijăm celelalte măsuri de siguranță sugerate sau impuse de autorități.

De la debutul campaniei de vaccinare în Caraș-Severin și până în prezent, s-au primit în total 60.850 doze vaccin Covid-19: 50.530 doze Pfizer, 6.670 doze Moderna și 3.650 de doze AstraZeneca. Au fost administrate 58.087 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, din care 23.219 doze de rapel.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a făcut eforturi, împreună cu Instituția Prefectului – județul Caraș-Severin, cu reprezentanții UAT-urilor din județ, pentru a deschide cât mai multe centre de vaccinare. În acest moment 17 asemenea centre funcționează în mai multe localități ale județului, vaccinând zilnic oamenii care doresc acest lucru. Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca nu mai necesită liste de așteptare și nici programare inițială, doritorii putându-se deplasa direct la cele două centre din Reșița – Colegiul Economic al Banatului Montan și Școala Gimnazială ”Mihai Peia” – pentru a li se administra serul. Doar la centrul de la Liceul de Artă ”Sabin Păuța” din Reșița mai există în prezent o listă de așteptare. Toate celelalte centre din județ, atât cele care utilizează Pfizer, cât și cele cu Moderna vaccinează cu programare pe platforma națională dar au locuri disponibile și nu e cazul de listă de așteptare. Vă puteți, așadar, adresa cu încredere centrelor din Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Băile Herculane, Bozovici, Bocșa, Ezeriș (Soceni), Oțelu Roșu, Slatina Timiș și Anina.

Facem, așadar, pe această cale, un apel la cetățenii județului pentru a se vaccina anti Covid-19, spre a putea să ne îndreptăm treptat către o perioadă similară celei ante Covid-19, atunci când, cel puțin din acest punct de vedere aveam o viață normală.

Dorim să fim siguri că luăm cu toții în serios această amenințare la sănătatea și chiar la viața noastră iar dincolo de apeluri false și îndemnuri la nerespectarea legii, să continuăm să respectăm măsurile gândite de autorități și să ne vaccinăm. Vaccinurile sunt sigure și avizate de autoritățile medicale europene iar unele efecte adverse sunt cu mult mai minore decât o eventuală infecție cu Sars-CoV 2.

Haideți să nu irosim eforturile de până acum pentru limitarea și eliminarea pandemiei și să continuăm în acest ritm, pentru a putea vorbi de reîntoarcerea la o viață normală! Vă așteptăm la centrele de vaccinare din județ!

COMPARTIMENTUL DE COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

Leave a reply