Proiectul „Sunt angajat, devin calificat” a fost lansat ieri, 15 martie, în sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului.

Acesta este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și contribuie în mod direct la atingerea obiectivelor Axei Prioritare 6, Educație și competențe, având ca obiectiv general creșterea nivelului de calificare a unui număr de 651 de angajați din vestul țării, prin programe de formare profesională, corelate cu nevoile pieței muncii.

Proiectul a fost prezentat de părintele Olimpiu Silaghi, inspector eparhial în cadrul Biroului de Proiecte și Patrimoniu, al Episcopiei Caransebeșului, împreună cu Amalia Ciobanu, manager de proiect, și Georgeta Jurcan, președintele Asociației, Centrul de Resurse și Formare în Profesiunui Sociale (CRFPS) – PRO VOCAȚIE.

Delegatul Presfințitului părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost părintele, Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului. „Ținând cont de criza resursei umane pe care județul Caraș-Severin o resimte în contextul migrației și a depopulării, considerăm că implicarea Episcopiei Caransebeșului în proiecte în care sunt vizate specializarea și calificarea resursei umane este necesară.Valoarea ființei umane, dar și necesitatea valorificării ființei umane în contextul unor noi specializări, care se impun într-o societate și într-un județ care se depopulează, nu este altceva decât firescul pe care Episcopia Caransebeșului și-l asumă implicându-se în astfel de proiecte.” – a transmis acesta.

Prin măsurile întreprinse, proiectul urmărește: dezvoltarea aptitudinilor de avansare în carieră prin acțiuni de consiliere și tutorat, conștientizarea persoanelor din grupul țintă cu privire la necesitatea participării la programe de formare continuă, dar și recunoașterea și validarea rezultatelor învățării. Acesta are o durată de 24 de luni și se va derula începând din luna martie 2021.

Cine poate beneficia? Persoane angajate cu nivel scăzut de calificare sau fără calificare, din mediul rural, cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani, în special cu vârstă de peste 40 de ani.

Cursurile se vor organiza în localitățile Reșița, Caransebeș, Băile Herculane și Moldova Nouă, iar sesiunile de formare profesională privesc domenii precum: apicultor, cântăreț bisericesc, peisagist floricultor, inspector resurse umane, manager de proiect, contabilitate și responsabil pentru protecția datelor cu caracter personal.

Cursurile sunt gratuite, iar diplomele sunt recunoscute de Ministerul Muncii Protecției Sociale și de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Autoritatea Națională pentru Calficări.

“Episcopia Caransebeșului se implică activ în a răspunde provocărilor societății zilelor noastre și astfel, prin proiectul „Sunt angajat, devin calificat”, dorește să aducă un plus de calificare. Se dorește ca prin cursurile de manager de proiect, inspector resurse umane, contabilitate și toate celelalte ce se vor desfășura, să aducem un plus de calificare angajaților, astfel încât, să putem răspunde, întotdeauna, solicitărilor societății noastre.” – a declarat părintele Olimpiu Silaghi.

 

 

 

 

 

 

Leave a reply