S-au descoperit numeroase teste Covid-19 falsificate în Oravița și folosite de turiști pentru a pleca în vacanță. Testele erau negative doar pe hârtie deoarece, în realitate, nefiind făcute.

Polițiștii aveau indicii că mai multe persoane fizice și o societate comercială al cărei obiect de activitate este transportul internațional de persoane prin curse regulate, ar fi pus la dispoziția călătorilor teste negative de Covid-19 falsificate.

S-au efectuat 3 percheziții domiciliare în Oravița de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș – Severin, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

În urma perchezițiilor s-au găsit înscrisuri și alte probe și mijloace materiale de probă. Cercetările continuă, fiind deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și uz de fals.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic – I.P.J. Caraș – Severin și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Leave a reply