La data de 19 martie a.c.,între orele 09,00-13,00 pe raza Orașului Făget si comunei Mănăștiur a fost organizata o razie în contextul instituirii stării de Alertă având ca scop prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2 precum și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

La acțiune au participat 26 de forțe dintre care 19 polițiști din Faget, jandarmi, reprezentanți DSV și lucrători din cadrul Ocolului Silvic Lugoj.

Au fost organizate 8 filtre, legitimate 311 persoane și au fost controlate 238 de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 34.335 lei din care 65 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere conform O.U.G 195/2002 și 25 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
Au fost reținute 3 permise de conducere.

Au fost controlați 6 operatori economici, față de 2 societăți comerciale dispunându-se închiderea activității, având în vedere neregulile constatate și confiscarea mai multor produse alimentare alterate.

De asemenea, în cadrul activității au fost identificați 4 bărbați bănuiți de furturi din societăți comerciale, ce fac obiectul a două dosare penale instrumentate de polițiștii din Făget .

Un alt bărbat ce era bănuit de tăierea ilegală si furtul a 20 de arbori de pe raza comunei Ohaba Lungă a fost depistat de polițiști.

Acest gen de acțiuni vor continua și în zilele ce urmează.

Leave a reply