Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, este nemulțumit de măsura carantinării adoptată în Timișoara, considerând că impactul social și economic al carantinei formale este unul negativ.

Revoltat fiind din cauza situației candidaților MAI din Timișoara și din zona periurbană, care riscă să piardă posturile pentru care s-au pregătit pentru că, odată cu suspendarea activităților sportive, nu mai au acces la baza în cadrul căreia trebuiau să facă simularea traseului practic aplicativ, Alin Nica solicită, urgent, o soluție legală pentru cei 100 de candidați: „Solicit public o soluție legală urgentă care să oprească tratamentul inechitabil pentru candidații din Timișoara și zona periubană. Aceștia vor concura împotriva unor persoane din zone necarantinate, care sunt antrenate, testate și cu simulările practice efectuate. În acest sens, mâine dimineață mă voi adresa, în scris, secretarului de stat, șef DSU, Raed Arafat.”

De asemenea, președintele Consiliului Județean susține că, odată cu carantinarea orașului, reprezentanții segmentelor de populație afectate i-au cerut ajutorul: „Mi-au scris părinți furioși și discriminați, proprietari de mici afaceri care și-au pierdut munca de-o viață sau foști angajați care se simt rușinați să trăiască din mila statului. Cetățenii sunt epuizați, la limita superioară a frustrării, în fața repetării în buclă a unor situații ineficiente.”

 

Leave a reply