Home / Banat / Camelia Ceocu: “Am fost și sunt un om norocos”

Camelia Ceocu: “Am fost și sunt un om norocos”

Fiind atrasă de muzica populară încă din copilărie, îndrăgita solistă de muzică populară din Banat,Camelia Ceocu, a început să cânte din primii ani de școală, când a fost remarcată de dascălul ei și susținută să participe la toate serbările școlare. Însă, adevărata muncă spre împlinirea visului ei a început în perioada adolescenței, după ce a plecat din satul natal, Forotic, la liceul din Oravița,unde a îndrăznit să bată la ușile Casei de Cultură din oraș. „De aici a început o muncă la un nivel mai avansat ,am început  să particip la diferite festivaluri-concurs unde am avut ocazia să fiu remarcată de cei avizati în domeniu: oameni de radio, televiziune, ziariști,dirijori etc. A durat o vreme până când numele să-mi devină sonor. Ani de zile! Nu au fost persoane care să nu mă susțină sau să nu creadă in mine. Eu am fost și sunt un om norocos. Oamenii m-au iubit si m-au susținut intotdeaunaîși amintește Camelia cu drag.

Chiar și după mulți ani de carieră și multe spectacole la care a participat, pe scenă are emoții, însă pasiunea pentru cântec o face să le depășească și să încânte publicul. “Când sunt pe scenă îmi stăpânesc cu greu emoțiile ,spectacolele mă consumă mult, din  păcate. Chiar și după atâția ani, nu am găsit modul în care să am o libertate deplină în interpretare atunci când sunt într-un spectacol de ținută. Publicul e minunat ,mă apreciază și îmi oferă mai mult decât merit uneori. Dragostea pentru ei mă motivează să merg mai departe” ne spune Camelia.

Iubește petrecerile private, unde emană energie pozitivă și binedispune oamenii pentru că, așa cum chiar ea ne mărturisește, acolo se simte în largul ei.”Cea mai mare satisfacție este să fac oamenii fericiți, să aduc bucurie si alinare atunci când sunt în mijlocul lor la petreceri. Pentru mine petrecerile private (nunți ,botezuri ,aniversări etc) sunt cele mai frumoase.” Se consideră norocoasă și pentru că la evenimente îl are alături pe sotul ei, Mihai, care face parte din formație, iar de curând si fiul lor, Alex, a dovedit că are talent muzical. “Alături de soțul meu simt că facem o echipă ,suntem bine sudați în meserie ,ne înțelegem din priviri. Alex a avut ocazia să vină alături de noi,însă din cauza problemelor din această perioadă, au fost puține momentele alături de el, dar frumoase. L-am urmărit de mic și ne-am dat seama că este talentat ,este chiar mai talentat decât noi, așa că l-am încurajat dar l-am și îndrumat. În cazul  lui este nevoie de multă muncă ,mi-ar plăcea să muncească mai mult dar nu vreau nici să forțez lucrurile, astfel încât să se bucure de etapele copilăriei și de cele ale adolescenței ,vreau să fie fericit și să facă muzică din plăcere” povestește Camelia cu mândrie.

Camelia Ceocu se bucură de popularitate și în mediul online. Atât videoclipurile în care cântă folclor cât și cele cu muzică de petrecere fiind vizualizate de sute de mii de urmăritori.Totuși,ne spune că are o piesă de suflet: Mi-e dor satule de tine, piesă care a și consacrat-o. Majoritatea textelor sunt inspirație proprie, însă apelează și la textieri. Cer ajutorul oamenilor talentați care scriu versuri frumoase : Florin Vascu, Dorina Sovre, Adrian Drăgan și o fată care scrie pe sufletul meu, Mariana Coroban. Textele ei au ajuns cel mai bine la sufletele oamenilor. Majoritatea liniilor melodice mi le compune soțul meu Mihai dar vin si eu cu idei ne spune Camelia.

Ca orice artist, și Camelia a fost afectată de pandemie, chiar dacă a sperat că se va încheia în scurt timp și lucurile vor reveni la normalitate rapid.”În prima parte a pandemiei nu am fost foarte afectată, am crezut că trece mai repede. Acum lucrurile nu stau tocmai bine, avem evenimentele compromise ,foarte aglomerate ,programări și reprogramări, oamenii sunt opriți din a-și uni destinele cum erau obișnuiți ,cu petreceri frumoase așa cum au visat să le fie ziua nunții” ne mărturisește solista. Acum se ferește să-și mai facă planuri de viitor, cu toate că are cântece de finalizat pe care urmează să le înregistreze.

Chiar dacă face parte din lumea artiștilor, Camelia Ceocu se consideră o persoană obisnuită. “ Înainte de toate sunt soție si mamă.Sunt bucătăreasa familiei, fac menajul casei, am griji și frământări pentru cei dragi… Sunt un om obișnuit care așteaptă vremuri mai bune” ne spune chiar ea.

 

    Noi, echipa Știri din Banat, îți dorim mult succes!

Un articol de Ionela Glodorenco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

About admin

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA-în data de -11.05.2022–str. Puțul 5 și str. Victoriei (parțial)-interval orar …

Lasă un răspuns