
Administrația județeană lucrează la un parteneriat între Consiliul Județean Timiș și Transgaz prin care își propune să stimuleze conectarea localităților din Timiș la rețeaua de transport a gazelor naturale, obiectiv asumat încă din Programul de Guvernare locală “Timișul la nivel European”. Zonele Deta și Sânnicolau Mare sunt primele pe listă, urmează cea a Făgetului, susține președintele CJ Timiș, Alin Nica. Silviu Dumitrescu, președintele ADI Gaz Vest, spune și el că zonele prioritare sunt dependente de această decizie de racordare la gaz, fiind un factor decisiv în dezvoltarea acestora dar și în reducerea disparităților între orașele din județul Timiș.
Din nefericire, în prezent, România s-ar situa la coada clasamentului european, întruct doar una din trei gospodării este racordată la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, totodată, face trista constatare că amânările și neonorarea promisiunilor electorale reprezintă, mai degrabă, regula decât excepția în politica românească, lucru care poate ieși în evidență analizând amânarea sau chiar anularea proiectelor concrete și strategice ale județului Timiș în schimbul unor proiecte minore care nu ar aduce beneficii reale comunităților.
Potrivit președintelui CJ Timiș, cele cinci asociații de dezvoltare intercomunitară vor fi sprijinite să acceseze și să implementeze proiectele al căror rol este să sporească eficiența energetică, cu păstrarea celor mai mici costuri. “Astfel, vom face tot posibilul ca, în viitorul apropiat, timișenii să se bucure de confort termic la cele mai bune prețuri”.
„Pentru următoarele luni ne propunem să demarăm toate procedurile necesare obținerii conectării zonelor Deta și Sânnicolau Mare, zona Făget fiind următoarea pe listă. Timișul beneficiază și de prezența conductei BRUA, care cu siguranță poate dinamiza conectarea localităților la sistemul de transport național al gazelor naturale, creând astfel perspectiva exploatării gazelor din Marea Neagră în interesul comunităților noastre.”, a mai transmis Alin Nica.
Patricia Filip