Home / Banat / Comisia Europeană transformă principiile în acțiuni

Comisia Europeană transformă principiile în acțiuni

Comisia Europeană deschide calea către o redresare socioeconomică echitabilă, rezilientă și favorabilă incluziunii. Comisia și-a prezentat, joi, 4 martie, agenda pentru realizarea unei Europe sociale puternice, axate pe locuri de muncă și competențe adaptate exigențelor viitorului.

Planul de acțiune privind Pilonul european al drepturilor sociale prezintă acțiuni concrete în vederea implementării în continuare a principiilor Pilonului european al drepturilor sociale, ca efort comun al statelor membre și al UE, cu implicarea activă a partenerilor sociali și societății civile.

Comisia a început să pună deja în aplicare principiile pilonului, propunând inițiative precum „Sprijinirea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor” și „Salarii minime adecvate în 2020”. De asemenea, propune și un sprijin activ eficace pentru ocuparea forței de muncă în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19 (EASE), cu scopul de a sprijini o redresare generatoare de locuri de muncă.

„Pilonul european al drepturilor sociale a reprezentat punctul nostru de referință pentru construirea unei Europe sociale puternice. În prezent, dorim să îl revigorăm prin transformarea principiilor sale în acțiuni. Crearea de locuri de muncă și asigurarea faptului că cetățenii dețin competențele adecvate pentru a le ocupa reprezintă una dintre principalele noastre priorități. Avem, de asemenea, obligația colectivă de a combate sărăcia în UE și de a crea o societate favorabilă incluziunii”, a declarat Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

About editor editor

Check Also

Accident rutier pe Calea Sever Bocu din Timișoara

Astăzi, 16.04.2021, in jurul  orei 16:42, autoritățile din Timișoara  au fost solicitate să intervină la …

Lasă un răspuns