Sâmbătă, 27 februarie 2021, echipa Acasă în Banat a ajuns în localitatea Ersig din județul Caraș-Severin, pentru a da o mână de ajutor familiei Neda. Am fost ceva mai puțini voluntari față de acțiunile precedente, așa că ne-am concentrat pe ceea ce era mai urgent: să refacem acel pridvor în care inițial stăteau găinile și să-l transformăm într-o bucătărie de vară, un spațiu locuibil care să extindă suprafața și așa foarte mică a casei.
Dimineață la ora 8 fix, echipa te-muti.ro a fost la locație și ne-a adus un transport de materiale de construcții donate, pentru care le mulțumim! Marian, „băiatul cu nisip” din zonă a sosit și el cu remorca plină, tot la prima oră. Membri ai familiei Neda ni s-au alăturat și au muncit cot la cot cu noi toată ziua. Oana Carabas si familia au pregătit masa pentru prânz și au participat toată ziua la lucrări.
Copiii s-au mobilizat și ei și, mai în joacă, au dat și ei câte o mână de ajutor. Iar bătrânii, deși nu-i mai țineau puterile, ar fi vrut să ne ajute și au asistat emoționați la ceea ce se întâmplă.
Ne-am apucat rapid de lucru și până la ora 11 am eliberat tot acoperișul, zidurile care au căzut ca niște piese de domino și ne-am apucat să construim. Spre norocul nostru i-am avut alături unii din cei mai buni meșteri de acoperișuri din zonă Sorin Albu și Petrut Juganaru care au făcut minuni în timp record.
La prânz am avut parte de o bunătate – papricaș de pui, scoverzi, gogoși și prăjituri delicioase primite donație de la Cofetăria Sava Deta. Mii de mulțumiri!
Ne-am mobilizat pe toate fronturile pentru că am vrut să betonăm pardoseala viitoarei bucătării de vară, am reparat pereții, am refăcut tavanul camerei din mijloc, ce va fi destinată copiilor, am zugrăvit atât cât s-a putut și multe altele.
Au mai rămas destule de făcut, dar credem că imboldul dat prin această intervenție este foarte puternic. Am lăsat familiei Neda multe materiale de construcții și îi vom susține în perioada următoare cu diverse ajutoare, urmând că tatăl copiilor, cu ajutor fraților și a oamenilor din sat să aducă în continuare îmbunătățiri gospodăriei.
Felicitări tuturor voluntarilor care au participat și mulțumiri tuturor sponsorilor și donatorilor care ne-au sprijinit! Continuăm!

Ne puteți susține cu donații:
Banca Transilvania:
Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
OTP Bank:
Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01
PayPal: acasainbanat@gmail.com
Revolut: 0748918091
Pentru formularul 230, donații de materiale și sponsorizări găsiți mai multe informații aici: http://acasainbanat.ro/doneaza/

Leave a reply