Primăria Făget caută parteneri în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile de 500.000 de euro prin intermediul granturilor norvegiene pentru îmbunătățirea accesului la sănătate.

 

Primăria Orașului Făget se află în etapa de selecție a partenerilor pentru elaborarea și implementarea unui proiect în cadrul “Provocări în sănătatea publică la nivel european” finanțat prin granturile SEE și norvegiene 2014 – 2021.

Prin proiect se dorește îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate publică, dotarea și reabilitarea parțială a spitalului din Făget, cât și sprijinirea prin oferirea de consultații gratuite unui număr de 650 de persoane aflate în grupul țintă al proiectului.

”Vom lansa procedura de selecție pentru parteneri cu statut de organizații neguvernamentale interesați de încheierea unui acord de parteneriat cu Primăria Făget în vederea elaborării și depunerii cererii de finanțare aferente implementării proiectului. De aceea, așteptăm să fim contactați de către reprezentanții ONG-urilor interesate, pe adresa de email a administrației locale. Am demarat discuțiile cu cei din conducerea spitalului iar împreună cu aceștia și cu domnul primar Marcel Avram, am ajuns la concluzia că spitalul din Făget are nevoie de un aparat de radiologie modern si reabilitarea instalației electrice a spitalului“  ne-a declarat Silviu Dumitrescu, consilier personal al primarului orașului Făget.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea gradului de prevenție a principalelor boli netransmisibile și infecțioase precum și accesul persoanelor defavorizate la servicii medicale de calitate în scopul reducerii disparităților sociale și economice.

Organizațiile interesate să participe la selecție spot transmite dosarul de candidatură până în 25.02.2021, orele 14 pe adresa de email – plfaget@online.ro.

 

Leave a reply