Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost la unul dintre cele două noi centre de vaccinare deschise ieri, 15 februarie, în Timișoara. Este vorba despre centrul de la ISHO. Scopul vizitei lui Fritz a fost de a cunoaște pe medicii, asistenții și cei care asigură înregistrarea celor care se vaccinează, dar și pentru a afla dacă au avut probleme în prima zi și dacă au nevoie de ajutor. Conform primarului, până acum, totul pare să meargă bine. „După ce se vaccinează, cei mai mulți sunt recunoscători și plini de speranță că vom reveni rapid la o viață normală”.

Prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, Dominic Fritz vrea să mulțumească personalului medical pentru dedicarea lor în lupta cu noul coronavirus, în același timp mulțumindu-le și celor de la ISHO, care au sărit imediat în ajutor și s-a reușit amenajarea imediată a centrului.

Dominic Fritz a mai aflat și că, în prima zi în acest centru, s-au vaccinat circa 170 de persoane. Capacitatea centrului este de a vaccina 500 de persoane pe zi, deci el funcționează acum la aproape o treime din capacitate și asta nu este din cauza lipsei de personal, ci pentru că încă nu sunt destule doze de vaccin.

În final, primarul Timișoarei declară că centre de vaccinare sunt și sunt pregătiți să deschidă și mai multe atunci când autoritățile naționale vor cere acest lucru. „Personal implicat am găsit, iar când va crește și numărul de doze importate de România și distribuite în Timișoara, vom avea și mai multe persoane vaccinate”.

 

Leave a reply