Home / Banat / Parchetul European (EPPO) devine funcțional în România!

Parchetul European (EPPO) devine funcțional în România!

Senatorii USR PLUS au votat în unanimitate proiectul de lege ce privea Regulamentul (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017. Astfel, parchetul condus de Laura Codruța Kovesi poate să investigheze infracțiunile cu fonduri europene și în România.

Conform Alianței USR PLUS Caraș-Severin, PSD a votat împotrivă, încercând să mai facă încă o dată scut în jurul penalilor și să îi protejeze pe cei care au fraudat fonduri europene. România era vizată de o procedură de infringement din partea Comisiei Europene pentru neîndeplinirea obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația națională privind combaterea fraudelor cu fonduri europene și care afectează interesele financiare ale Uniunii.

Senatoarea USR PLUS și vice-președinta comisiei Juridice din Senat, Simona Spătaru, luând cuvântul în timpul dezbaterilor, a arătat că fraudarea fondurilor a afectat economia, societatea și capacitatea de dezvoltare a țării. „Prin această lege se va contribui la crearea unor proceduri comune de combatere a infracțiunilor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii și, implicit, ale noastre”. Conform lui Spătaru, parchetul European va elimina din dificultățile existente în anchetarea corupției și fraudei de nivel înalt aplicând o procedură unitară rezultată din experiența acumulată de toate statele membre UE în lupta anti-corupție și a infracționalității trans-frontaliere.

 

About editor editor

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns