Home / Banat / Parlamentul European e gata să ajute țările Uniunii să combată efectele pandemiei de COVID-19

Parlamentul European e gata să ajute țările Uniunii să combată efectele pandemiei de COVID-19

Parlamentul European a aprobat Mecanismul de redresare și reziliență, conceput pentru a ajuta țările Uniunii Europene să combată efectele pandemiei de COVID-19, în valoare de 672,5 miliarde de euro.

Dumitru Rujan, deputatul Partidului Național Liberal, anunță că cele 672,5 miliarde de euro vor fi puse la dispoziție sub formă de granturi și împrumuturi pentru a finanța măsuri naționale care atenuează consecințele economice și sociale ale pandemiei.

Deputatul PNL afirmă că banii vor finanța proiecte conexe demarate la 1 februarie 2020 sau ulterior. Finanțarea va fi disponibilă timp de trei ani, iar guvernele Uniunii pot cere o prefinanțare de până la 13% pentru planurile lor de redresare și reziliență.

Dumitru Rujan spune că aceste fonduri au fost obținute de guvernul liberal împreună cu Klaus Iohannis, iar, din acest buget, României îi revine suma de 30.5 miliarde de euro. „Fondurile vor fi utilizate pentru redresarea economică și pentru infrastructură, școli, spitale, digitalizarea și combaterea schimbărilor climatice”, afirmă deputatul PNL.

About editor editor

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns