Home / Banat / File de poveste eminesciana la bilanț!

File de poveste eminesciana la bilanț!

Liceul Tehnologic Berzovia în parteneriat cu Primăria Comunei Berzovia și Consiliul Local Berzovia, au organizat în perioada 14 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, un proiect educațional de parteneriat sub formă de concurs pentru elevii Liceului Tehnologic Berzovia și structurile sale, Școala Primară Gherteniș și Școala Gimnazială Fizeș. Evenimentul s-a desfășurat in mediul on-line, unde au participat 64 de elevi.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni:

 • secțiunea 1  – concurs de recitare  – participare indirectă a eleviilor ciclului primar , clasele I-IV ,  elevii au recitat o poezie din opera eminesciană.
 • secțiunea 2 – creații literare – participare indirectă – subsecțiunea gimnaziu – elevii au redactat creații literare inspirate din opera poetului; subsecțiunea liceu – elevii au redactat o scrisoare de minim 30 de rânduri adresată poetului Mihai Eminescu,valorificând următorul citat: „ Recitindu-l pe Eminescu, ne reîntoarcem, ca într-un dulce somn, la noi acasă.” (Mircea Eliade) !
 • secțiunea 3 – creații plastice(desen, grafică, pictură) –participare indirectă – online preşcolar-clasa pregătitoare – Elevii au realizat creaţii plastice inspirate din opera poetului Mihai Eminescu, în format A4. Jurizarea lucrărilor a fost realizată astfel:
  -pentru secţiunea Pictură, lucrările au fost jurizate de domnul profesor de desen al Liceului Tehnologic Berzovia şi domnul profesor de desen al Şcolii Gimnaziale nr.1 Bocşa.
  -pentru secţiunile Interpretare, Creaţie literară gimnaziu şi Creaţie literară liceu, videoclipurile, poeziile şi scrisorile au fost jurizate de doamnele profesoare de Limba şi literatura română de la Liceul Tehnologic Berzovia. În jurizarea tuturor lucrărilor s-a avut în vedere respectarea tuturor criteriilor menţionate în proiect pentru fiecare secţiune, precum şi de originalitate, mesaj, expresivitate.Toţi participanţii vor primi diplome de participare.
  Câştigătorii conform secţiunilor sunt:SECŢIUNEA I- INTERPRETARE, PRIMAR
  PREMIUL I: BĂDELIŢĂ TIMEEA, cls. a IV-a, Liceul Tehnologic Berzovia
  PREMIUL al II-lea: PEICA IOAN ALEXANDRU, cls. a II-a Liceul Tehnologic Berzovia
  PREMIUL al III-lea: STANCU NICOLETA, cls. I, Şcoala Gimnazială FizeşSECŢIUNEA a II- a – CREAŢIE LITERARĂ, POEZIE, GIMNAZIU
  PREMIUL I: DRĂGOI AMELIA LORENA, cls. a VI-a, Liceul Tehnologic Berzovia
  PREMIUL al II-lea: OGÎRLACI PAULA DARIANA, cls. a V-a Liceul Tehnologic Berzovia
  PREMIUL al III-lea: GHIMBOAŞĂ MARIA PATRICIA, cls. a V-a Liceul Tehnologic Berzovia

  SECŢIUNEA a II- a – CREAŢIE LITERARĂ, SCRISOARE, LICEU
  PREMIUL I: GROZDAN FLORINA, cls. a XII-a, Liceul Tehnologic Berzovia
  PREMIUL al II-lea: HRUBI ROBERT, cls. a XII-a Liceul Tehnologic Berzovia
  PREMIUL al III-lea: STANCU GERLINDE, cls. a X-a Liceul Tehnologic Berzovia

  SECŢIUNEA a III- a – CREAŢIE PLASTICĂ, PREŞCOLAR, CLASA PREGĂTITOARE
  PREMIUL I: BOLDEA MAYA NECTARIA, cls. Pregătitoare, Liceul Tehnologic Berzovia
  PREMIUL al II-lea: MAFTEI ALESSIA, cls. P , Şcoala Primară Gherteniş
  PREMIUL al III-lea: BORICEAN ALESSANDRA, Grupa Mare, Grădiniţa P.N. Gherteniş.

  Premierea câştigătorilor a avut loc luni, 18.01.2021, în curtea Liceului Tehnologic Berzovia cu respectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii virusului SARS COV-2.

Primăria s-a implicat în acest proiect vorbind cu un sponsor care și-a arătat bunăvoința de a ajuta cu o suma de bani pentru premiile din concurs. Sunt bucuros că au participat un număr foarte mare de copii, lucuru care pe perioada pandemiei a fost bine venit. Primăria este în momentul de față în discuții cu o firmă de proiectare pentru reabilitarea Liceul Tehnologic Berzovia. Anul acesta dacă bugetul ne permite am dori să demarăm lucrările de anvelopare termică. Răspundem promt la evenimentele pe care școala împreună cu unii din consilieri locali doresc să le organizeze. – Mircea Serafin – primarul comunei Berzovia 

Am realizat un proiect de parteneriat numit Mihai Eminescu file de poveste eminesciană în parteneriat cu Primăria Berzovia prin care ne-am dorit să stimulăm creativitatea elevilor, să le dezvoltăm simțul artistic și bineînțeles să marcăm ziua Culturii Naționale. Pot să spun că am avut mulți elevi înscriși care și-au manifestat interesul, putem spune că acest proiect a avut un impact destul de mare la nivelul localității. Vom mai avea astfel de inițiative și în viitor. – profesor învățământ primar și preșcolar Stela Maria Drăgoi – director adjunct la Liceul Tehnologic Berzovia

About Bosioc Ionuț Bogdan

Check Also

A.C.S. Golden Kids Bocșa la prima victorie în campionat!

Asociația Club Sportiv Golden Kids Bocșa a început campionatul național de junioare III (fete născute …

Lasă un răspuns