Home / Banat / Primăria Reșița a luat măsuri privind exploatarea ilegală a zonei Dealul Golului

Primăria Reșița a luat măsuri privind exploatarea ilegală a zonei Dealul Golului

 

În contextul sesizărilor primite din partea cetățenilor, Primăria Reșița a sesizat Garda Forestieră și Garda de Mediu cu privire la defrișările ilegale efectuate în zona Dealul Golului. În același timp, au fost trimiși la fața locului polițiștii locali, care au constatat faptul că pădurea exploatată se află în patrimoniul Ocolului Silvic Reșița.

Totodată, polițiștii au descoperit faptul că ordinul de exploatare a fost câștigat în urma unei licitații de exploatare organizată de Direcția Silvică, iar depozitarea materialului lemnos prezența anumite nereguli.
A fost aplicată sancțiunea de 3 500 de lei,cu obligativitatea aducerii la starea inițială a suprafețelor distruse, pentru ditrugerea pășunii aflate pe domeniul public și nerespectarea amplasamentului. Totodată, Primăria Reșița face demersuri la instituţiile abilitate pentru a verifica cadrul legal în care se desfăşoară exploatarea.
„Precizăm faptul că, până în prezent, Primăria Reşiţa a făcut toate diligențele pentru a include pădurile aflate în jurul Municipiului Reșița într-un areal de protecție – zonă verde și interzicerea tăierile de orice fel în cadrul acestei delimitări. Constatând că Direcția Silvică Caraș-Severin continuă defrișările, ne manifestăm DEZACORDUL total pentru astfel de practici și reînoim solicitarea de a îniția împreună cu instituțiile abilitate demersurile legale pentru protejarea pădurilor din vecinătatea Municipiului Reșița prin constituirea unor perdele verzi de protecție în jurul orașului.”-sursă, pagina de Facebook-„Primăria Reșița”

About admin

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în REŞIŢA

ANUNȚ OPRIRE APĂ în REŞIŢA –10.05.2022- Str. Rândul 3, Mierlei,Turturelelor,Banaduc,Vulturilor, Alunilor interval ORAR 12:30-16:00 ANUNȚ …

Lasă un răspuns