Arhivă

Livia si prietenii ei

 

Episodul 1

Alegerile

 

“Poporul român s-a kãkt pe democrație de când o are la dispoziție, de fiecare dată. Poporul român e plecat. Ce-a rămas aici nu e interesat de democrație. Ei vor voievozi. Autoritate. Putere care să nu le spună nimic altceva decât „îți fi voi flămânzi, rupți în c*r, necitiți, nespălați, alcoolici, abuzivi, habotnici, xenofobi și complexați din toate punctele de vedere, dar VOI AVEȚI DREPTATE. Nu va fi mai bine, clar, dar măcar VOI AVEȚI DREPTATE!

 

Da, exact. Ultimul stinge lumina. Nu e vorba de ce s-a votat. E vorba de prezența la vot. Generalizez pentru că sunt din ce în ce mai convins că suntem într-o bulă insignifiantă. Crede-mă că am privit-o pe soția mea dând în depresie suicidală de la câtă muncă și efort a depus, și ca activist ONGist, și ca om implicat realmente în politică. Și eu am făcut tot ce am putut să cresc nivelul, să schimb ceva.

 

Pentru ce? Unde se vede? Prezență la vot, plua. Partid neo-nazist (CpF transformat în pardit politic), de la 0.8 la 9% în 3 luni. PSD, neafectat de nimic. Câți nu se zbat zi de zi, Livia? Vezi tu schimbare în bine? La nivel de mentalități zic, nu la nivel de infrastructură, că aia e mult, nu cerem cai verzi pe pereți.

 

Respect dorința ta de a face bine, de a avea un impact pozitiv. Nu te contest și faci bine ce faci. Dar eu consider că nu e eroic să îți dai energia, mintea și timpul unei cauze pierdute. Nu cred că România e o țară în care se deprinde democrația. Nu-i de poporul ăsta. Probabil că am fi mult mai câștigați ca monarhie. Eu tot aș pleca, dar poate țării per ansamblu i-ar fi mai bine. Nu știu. Whatever. Sunt negru de supărare!”

Livia Basista

Editorial

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts