Arhivă

Peste 12.000 de măşti neconforme, depistate la un spital din Timişoara. Medic: “Efectiv le pica filtrul”

Un număr de 12.000 de măşti neconforme, dintr-un lot de 25.000, au fost depistate la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara. Medicul Cristian Oancea, managerul unităţii spitaliceşti menţionate, a declarat că prejudiciul cauzat spitalului se ridică la aproximativ 120.000 de euro, bani pe care unitatea i-a plătit pentru a achiziţiona aceste măşti.

“Le-am retras de pe secţii. Vorbim de măşti FFP 3, o anumită marcă, cărora efectiv le pica filtrul care era aplicat pe ele. Aceste măşti au fost cumpărate prin achiziţie, de spitalul nostru, aveau toate certificatele în conformitate. Am luat legătura cu distribuitorii care ne-au asigurat de toată buna lor credinţă şi că sunt la dispoziţia autorităţilor, dar din nefericire, din 25.000 de măşti să ai 12.000 de măşti neconforme înseamnă efectiv crimă. Nu poţi să pui oamenii să poarte măşti neconforme, să intre în zona roşie cu aceste măşti prin care, practic, inhalezi tot aerul contaminat cu SARS CoV-2 şi după aceea să mai ai pretenţia ca personalul medical să fie sănătos. Cine face acest gen de lucru face o crimă la adresa personalului medical. Vorbim de crimă. Practic, erau amestecate măşti bune cu măşti care nu erau conforme”, a declarat medicul Cristian Oancea.

Reprezentanţii unităţii medicale au anunţat imediat Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică.  La nivel naţional a fost emisă o alertă conform căreia pe piaţă au ajuns la vânzare măşti care nu sunt certificate de nicio autoritate. Acestea nu prezintă marcajul CE, care să ateste faptul că produsul este certificat de o autoritate recunoscută pe plan european.

ANPC a retras recent de la vânzare peste 31 de milioane de măşti de protecţie, după ce, în urma controalelor, au fost constatate deficienţe.

sursa: News.ro

Photo: Pojoslaw/ Dreamstime

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts