Home / Banat / Se întregeşte echipa de conducere a Parchetului European. Un italian şi un german, alături de Laura Codruţa Kövesi

Se întregeşte echipa de conducere a Parchetului European. Un italian şi un german, alături de Laura Codruţa Kövesi

Comisia Europeană în România anunță încă un pas important pe calea operaționalizării Parchetului European (EPPO). Colegiul Parchetului European, condus de Laura Kövesi, a numit ieri doi procurori șefi europeni adjuncți: Danilo Ceccarelli (din Italia) și Andrés Ritter (din Germania).

Infracțiunile împotriva intereselor financiare ale Uniunii –  frauda, corupția sau frauda transfrontalieră în materie de TVA de peste 10 milioane EUR – sunt urmărite la nivel continental. Parchetul European se dorește a fi un organism independent al UE, responsabil cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor.

Danilo Ceccarelli (53 de ani), a activat în magistratura italiană din 1995, ca procuror specializat în infracțiuni financiare, fraudă fiscală, corupție, crimă organizată și spălare de bani. Între 2013 și 2018 a fost procuror internațional în cadrul misiunii UE în Kosovo. Între 2018 și 2020 a activat ca procuror în Milano, în cadrul departamentului specializat în infracțiuni financiare transnaționale și corupție și cooperare internațională.

Andrés Ritter (56 de ani) a activat ca procuror în Germania în anul 1995 și a ocupat diverse posturi înainte de a deveni adjunctul procurorului general din Mecklenburg-Vorpommern, în 2008. Din 2010, Ritter s-a aflat la conducerea mai multor birouri de procuratură, în perioada 2013-2020 ocupând postul de procuror-șef al Parchetului specializat în criminalitate economică și cibernetică din Rostock.

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns