Alin Minteuan este noul principal de pe banca tehnică a echipei de fotbal CSM Reşiţa. Tehnicianul care va împlini pe 12 noiembrie 44 de ani este o mai veche cunoştinţă a preşedintelui reşiţean Cristian Bobar. Cei doi se ştiu din perioada în care ambii activau la CFR Cluj. Acordul dintre cele două părţi a fost parafat astăzi, colaborarea fiind stabilită deocamdată până la finalul actualului sezon.

„Este un antrenor tânăr, pe care eu îl cunosc din perioada în care am activat la CFR Cluj, un antrenor foarte ambiţios, care are încredere în lotul nostru de la CSM Reşiţa. El şi-a dorit să antreneze, iar noi l-am dorit aici, în Valea Domanului. Două zile a analizat lotul nostru, şi mă bucur foarte mult că are încredere în jucători, ne-a transmis şi nouă această încredere. Multă vreme a fost antrenor secund la CFR Cluj, apoi a fost principal şi a avut un parcurs foarte bun. A ales această cale, să meargă mai departe ca antrenor principal”, a declarat în această după-amiază Cristian Bobar, şeful din Valea Domanului.

Un mesaj de bun-venit a fost postat şi pe pagina de facebook a clubului reşiţean:

„Conducerea clubului CSM Resita a ajuns la o înțelegere cu Alin Minteuan, care este noul antrenor al echipei noastre. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani vine la echipa noastră după ce a antrenat la nivel de Liga 1, unde a reușit performanțe notabile alături de CFR Cluj, cu care a câștigat campionatul de 4 ori fiind antrenor secund al lui Dusan Uhrin, Antonio Conceicao, Andrea Mandorlini și Sorin Cârțu. După plecarea lui Antonio Conceicao, Alin Minteuan a fost numit antrenor principal al echipei CFR Cluj, perioadă în care a obținut 5 victorii din 5 meciuri disputate, până la revenirea lui Dan Petrescu cu care a câștigat din nou Campionatul României. De asemenea acesta a fost atât antrenor principal, cât și antrenor secund la partide disputate de CFR Cluj în meciuri din Champions League. Bun venit, Alin Minteuan ! Cât mai multe succese pe banca rosso-nerilor!”

Alin Minteuan a condus în această după-amiază şi un prim antrenament în Valea Domanului. Noul principal preia echipa de pe un modest loc 18, rosso-nerii având deocamdată doar 8 puncte în cont. Fostul antrenor, Alex Pelici, a demisionat după înfrângerea suferită pe teren propriu în faţa lanternei roşii Pandurii Tg. Jiu, lotul reşiţean fiind pregătit ulterior de interimarul Călin Cheregi.

Leave a reply